Konyaspor'da Stanojevic'in planı tartışıldı

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde Antalyaspor'u konuk eden Konyaspor'da Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic'in ikinci yarı hamleleri çok konuşuldu.
Konyaspor'da Stanojevic'in planı tartışıldı

Topu isteyen Stanojevic, şut çekmeyi gözden çıkardı. Konyaspor'un Antalyaspor'u konuk ettiği 28. haftanın açılış maçında Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic'in ikinci yarı planı tutmadı. Mücadeleye 4-4-2 çıkan Stanojevic, Muhammet Demir ve Mame Diouf'u yan yana oynattı. Bu hamle ile ilk yarıda daha fazla şut çeken Konyaspor, topun kontrolünü rakibi Fraport Tav Antalyaspor'a bıraktı.

site-1.jpg

İKİNCİ YARI 4-2-3-1'E DÖNDÜ
İlk 45 dakikada topla oynama yüzdesi yüzde 61'e karşı yüzde 39 oldu. Topun kontrolünü yakalamak isteyen ve orta sahayı güçlendirmek isteyen Aleksandar Stanojevic, 66. dakikada radikal bir hamle yaptı. Stanojevic, Diouf ve Demir'i oyundan çıkartarak, Emreli ve Pozuelo'yu oyuna soktu ve 4-2-3-1'e geçti. Bu dakikadan sonra topla oynama üstünlüğü 55'e-45 Konyaspor'un lehineydi fakat şut yoktu.

site-2.jpg

TOPU ALDI, ŞUTU BIRAKTI
Anadolu Kartalı takımın gol yükünü sırtlayan iki golcüsünü çıkartıp Emreli'yi ileri kaydırması skor için yetmedi. Konyaspor ikinci yarı sadece 3 şut çekebildi. Müsabakanın son bölümünde topu rakip kalede oynayan yeşil beyazlılar ileride bitirici bir futbolcu aradı. Topu almak isteyen Stanojevic, takımının bitiriciliğini hamlesiyle azalttı. Stanojevic'in Diouf ve Muhammet Demir'i oyundan çıkarması tepki aldı.

 Muhabir
Etiketler :