Konyaspor’da tek hedef galibiyet

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında bugün deplasmanda Kasımpaşa'nın konuğu olacak. 3 puan parolasıyla maça çıkacak yeşil beyazlıların bu karşılaşması Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak.
Konyaspor’da tek hedef galibiyet

Spor Toto Süper Lig'de geçen haftayı 3-0'lık Fenerbahçe yenilgisiyle kapatan ve Teknik Direktör İlhan Palut yönetiminde ligdeki ilk mağlubiyetini alan İttifak Holding Konyaspor, bugün 30. hafta maçında İstanbul deplasmanında Kasımpaşa'nın konuğu olacak. Palut yönetiminde çıkışa geçen ve ilk 4 maçında 2 galibiyet, 2 de beraberlik alan Anadolu Kartalı'nda son oynanan Fenerbahçe maçındaki yenilgi moralleri bozmuştu. Bugün oynanacak Kasımpaşa maçında sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefleyen yeşil beyazlılar, yeniden çıkışa geçmeyi hesap ediyor. İttifak Holding Konyaspor ile Kasımpaşa arasında oynanacak 30. hafta maçı Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Volkan Bayarslan yönetecek.

BAYARSLAN YÖNETİMİNDE 14. KEZ

İttifak Holding Konyaspor, bugün oynayacağı Kasımpaşa maçının hakemi Volkan Bayarslan yönetiminde 14. maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar, Bayarslan'ın daha önce yönettiği 13 karşılaşmanın  5'ini kazanırken 2'sini kaybedip 6'sından da beraberlikle ayrıldı. Hakem Volkan Bayarslan bu süreçte Konyasporlu futbolculara 24 kez sarı kart gösterirken 2 kez de yeşil beyazlı takım lehine penaltı kararı verdi. Bu akşam oynanacak Kasımpaşa mücadelesinde Volkan Bayarslan'ın yardımcılıklarını İlker Takpak ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Çağdaş Altay olacak.

REKABETTE 26. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, bugün Kasımpaşa ile tarihindeki 26. maçına çıkacak. İstanbul temsilcisiyle daha önce Süper Lig, Türkiye Kupası, 1. Lig ve 1. Lig Play-Off müsabakalarında 25 kez karşı karşıya gelen yeşil beyazlılar bu maçların 10'unu kazanırken 9'unu kaybetti. Ekipler arasındaki 6 mücadele ise beraberlikle sona erdi. Bu süreçte Konyaspor'un attığı 37 gole Kasımpaşa 36 golle yanıt verdi. Ekipler arasında bu sezonun ilk yarısında 22 Kasım 2020 tarihinde Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan maçı yeşil beyazlılar 2-1'lik skorla kazanmıştı.

PAŞA’NIN KÖTÜ SEZONU

Kasımpaşa, Süper Lig'de bu sezon galip gelmekte güçlük çekiyor. Çıktığı 28 maçta 8 galibiyeti bulunan İstanbul temsilcisi, diğer 20 maçın 14'ünü kaybederken 6'sından da beraberlikle ayrıldı. 28 mücadelede rakip kalelere 31 gol atan Kasımpaşa, kalesinde ise 44 gol gördü. Ligde son 3 maçını kazanamayan ve son galibiyetini 20 Şubat tarihinde sahasında oynadığı Fatih Karagümrük maçında 3-2'lik skorla alan Kasımpaşa, bu karşılaşmanın ardından Göztepe deplasmanında 1-0, iç sahadaki Trabzonspor maçından da 2-1 yenik ayrıldı. Lacivert beyazlılar son maçında ise deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

SARI KART SINIRINDALAR

İttifak Holding Konyaspor'da 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlılarda Artem Kravets, Sokol Cikalleshi, Nejc Skubic ve Ismael Diomande bugün oynanacak Kasımpaşa maçında oynamaları ve sarı kart görmeleri halinde, 31'inci haftadaki Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

KONYASPOR'DA 3, PAŞA'DA 2 EKSİK

İttifak Holding Konyaspor'da bugünkü Kasımpaşa maçında 3 futbolcu forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda uzun süreli sakatlıkları bulunan Alper Uludağ ile Marin Anicic ve tedavavisi süren Barış Yardımcı, İstanbul deplasmanında forma giyemeyecek. Ev sahibi Kasımpaşa'da ise Sakatlıkları bulunan Armin Hodzic ile Julian Jeanvier, Konyaspor'a karşı oynayamayacak.

MUHTEMEL İLK 11’LER

KASIMPAŞA: Ramazan, Hadergjonaj, Sadiku, Brecka, Haddadi, Bistrovic, Aytaç, Hajradinovic, Koomson, Varga, Thelin

Teknik Direktör: Fuat Çaba

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Jevtovic, Diomande, Amir, Sekidika, Shengelia, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

STAT: Recep Tayyip Erdoğan

SAAT: 19.00

HAKEM: Volkan Bayarslan

YAYIN: beIN SPORTS HD1

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ