Konyaspor'da yaprak dökümü

Konyaspor’da sezonun sona ermesiyle birlikte beklenen yaprak dökümü başladı. Sözleşmeleri sona eren Marin Anicic, Ahmed Hassan, Musa Çağıran, Eray Birniçan, Erten Ersu ve Alberk Koç’a  teşekkür edilerek yollar ayrıldı. İşte Konyaspor’dan ayrılan oyuncuların performansları
Konyaspor'da  yaprak dökümü

Konyaspor’da sezonun sona ermesiyle birlikte beklenen yaprak dökümü başladı. Sözleşmeleri sona eren Marin Anicic, Ahmed Hassan, Musa Çağıran, Eray Birniçan, Erten Ersu ve Alberk Koç’a  teşekkür edilerek yollar ayrıldı. İşte Konyaspor’da ayrılan oyuncuların performansları

MARİN ANİCİC

Yeşil-beyazlı takımda 2.5 yıldır forma giyen ve sözleşmesi sona eren Bosna-Hersek’li Marin Anicic ile sözleşme yenilemeyen Konyaspor, stoper oyuncusu ile yolların ayrıldığını duyurmuştu. 2019-2020 sezonu devre arasında Kazakistan’ın Astana takımından transfer edilen Anicic, ilk sezonunda 28 maçın 27’inde ilk 11’de görev alarak 1 gollük katkı sağladı. Daha sonraki sezonlarda sakatlıklarla boğuşan 32 yaşındaki savunmacı, 2020-2021 sezonunda 3 maçta forma giyerken, geride kalan sezonda ise sadece 4 müsabaka forma şansı bulabildi.

AHMED HASSAN

Konyspordan ayrılan bir başka isim olan  Mısırlı forveti Ahmed Hassan da kiralık sözleşmesinin bitimiyle Konyaspor'a veda etti. 2021-2022 sezonu başında Yunanistan’ın Olympiakos takımından 1 yıllığına kiralanan 29 yaşındaki golcü, yeşil-beyazlı formayla 33 maça çıkarken 11 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.

MUSA ÇAĞIRAN

Anadolu Kartalı’nda orta saha bölgesine transfer edilen ancak bir türlü beklenen performansı sergileyemeyen Musa Çağıran ile de yollar ayrıldı. 2020-2021 sezonu başında yeşil-beyazlı formayı giyemeye başlayan 29 yaşındaki deneyimli oyuncu, o sezon süre aldığı 19 maçın 6’sında ilk 11’de başladı ve 1 gollük katkı sağladı. Geride kalan sezonda ise oynadığı 15 maçın 4’ünde ilk 11’de yer alan alan Musa, Başakşehir maçında kendi ağlarını havalandırdı.

ERAY BİRNİÇAN

2020-2021 sezonunda ikinci kaleci olarak kadroya dahil edlien ve beklenen performansı sergileyemeyen 33 yaşındaki Eray Birniçan da ayrılık kervanına katılan bir başka isim oldu. Boşnak eldiven İbrahim Sehic’in 2020-2021 sezonunda ara sıra yaşadığı sakatlıklar sonucu 13 maçta kaleyi devralan  Birniçan, bu sezon ise Süper Lig’de forma şansı bulmazken, Türkiye Kupası’nda Vanspor ve Karagümrük’e karşı görev aldı.

ERTEN ERSU-ALBERK KOÇ

Konyaspor, 1.95’lik dev kalecisi Erten Ersu ile devre arası transfer döneminde Rizespor’dan kadrosun kattığı Alberk Koç da takımdan ayrılan son isimler oldu. 28 yaşındaki filebekçisi Erten, 2 sezonluk Konyaspor macersaında sadece 3 resmi maçta görev alırken, kalesinde hiç gol görmedi. 25 yaşıdnaki solbek Alberk ise yarıms ezonluk Konyaspor serüveninde sadece 3 resmi karşılaşmada görev aldı. (Spor Servisi)