Konyaspor'dan Anicic açıklaması!

İttifak Holding Konyaspor Kulübü, Göztepe maçında sakatlanan Marin Anicic hakkında açıklamada bulundu.
Konyaspor'dan Anicic açıklaması!

İttifak Holding Konyaspor Kulübü, Göztepe maçında sakatlanan Marin Anicic hakkında açıklamada bulundu.

Yeşil beyazlılarda yapılan açıklama şöyle;

Oyuncumuz Marin Anicic, dün oynanan Göztepe maçının 60. dakikasında sağ dizinden sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştır. 

Bugün yapılan MR tetkiki sonucunda sağ diz ön çapraz bağında tama yakın rüptür, medial menisküs arka boynuzunda yırtık, aynı bölgede kemik ödemi ve yaygın eklem içi ödem tespit edilmiştir. 

Oyuncunun yaygın diz içi ödemi azaldıktan sonra tekrar değerlendirilecek bir hafta sonra kontrol MR’ı çekilecek ve cerrahi konsültasyonu planlanacaktır. 

Kulüp Doktorumuz Gökhan Özhan’ın Marin Anicic’in sakatlığıyla ilgili açıklaması şu şekildedir: “19 Eylül 2020 tarihinde Gençlerbirliği ile deplasmanda oynadığımız maçın 63. Dakikasında sağ dizinden sakatlanarak oyundan çıkan oyuncumuz Marin Anicic’in yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda ön çapraz bağında kısmi yırtık olduğu, oyuncunun ameliyat olması gerektiği ve yaklaşık olarak 6 ay sonra sahalara dönebileceği tarafımca bildirilmiştir. Oyuncumuzun isteği ile MR görüntüleri yurtdışındaki özel doktoruna gönderilmiş, oyuncu doktoruyla konuştuktan sonra ameliyatsız tedavi olmak ve sezonu kapatmaktansa şansını denemek istediğini beyan etmiştir. Tarafımca bunun riskli, tekrar aynı bölgeden sakatlık yaşanması ihtimalinin yüksek olduğu oyuncuya ve teknik heyetimize anlatılmıştır. Ancak elbette kendi sağlık durumu hakkında karar vermek ve tedavi olmayı seçmek her hastanın olduğu gibi sporcuların da hakkıdır. Oyuncumuz bu riskleri alarak daha kısa sürede sahalara dönmeyi ve takımına katkı vermeye devam etmeyi istemiştir. 4 aylık bir yurtdışı tedavi süreci sonunda da takımdaki yerini almıştır. Ancak dün oynanan Göztepe maçında oyuncunuz Marin Anicic sağ dizinden, aynı bölgeden maalesef sakatlanmış ve oyundan çıkmak zorunda kalmıştır. Marin Anicic’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede aramıza dönmesini diliyoruz.