Konyasporlu futbolculardan ortak vurgu: inandık, ligde kaldık

Süper Lig’in 33. haftasında Trabzonspor’u 4-3 mağlup ederek ligde kalmayı garantilen İttifak Holding Konyasporlu futbolcular sezon boyunca zorlu günler geçirdiklerini belirtirken, inanarak ligde kalmayı başardıklarını belirtti.
Konyasporlu futbolculardan ortak vurgu: inandık, ligde kaldık

İttifak Holding Konyaspor, sancılı geçen koca bir sezonun meyvesini adeta son 2 maçta topladı. Ligde üst üste aldığı başarısız sonuçlarla puan cetvelinin dibinde yer alan yeşil beyazlılar, 32. haftada Medipol Başakşehir’i, 33. haftada da Trabzonspor’u 4-3 yenerek gelecek yıl da Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı. Trabzon deplasmanından dönüş için havaalanına gelen yeşil beyazlı oyuncular, KONTV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Konyaspor’un ligde kalması için son haftalarda büyük mücadele verdiklerini kaydeden oyuncular, inanç sonrası zaferin geldiğini belirtti. Konya’ya dönüş için Trabzon Havalimanı’na gelen Konyasporlu yöneticiler, futbolcular ve teknik heyette duygu yoğunluğunun hakim olduğu gözlemlendi. Uzun süre sonra golle tanışan Riad Bajic, ‘Ligde kaldık, mutluyuz’ derken, Skubic de takım arkadaşlarını tebrik etti. Defansın bel kemiği Uğur Demirok, ‘İnanılmaz mutluyuz. Şükürler olsun gücümüzü gösterdik’ şeklinde konuşurken, Makedon forvet Erdon Daci ise Konya’ya bu yakışırdı. Takımımız asla düşmemeliydi, biz de düşürmedik’ ifadelerini kullandı.

ertugrul-taskiran-kenetlenerek-basardik.jpg

Ertuğrul Taşkıran: Kenetlenerek başardık

Son haftalarda Konyaspor’un kalesini devralan ve performansıyla göz dolduran kaleci Ertuğrul Taşkıran, “Bize inananlar vardı. Onları mahcup etmedik. Tüm şehrin yükü üzerimizdeydi. Hamdolsun, bir mucizeyi gerçekleştirdik. Ne kadar çok şükretsek azdır. Bize dua eden, destek veren, bizi karşılıksız seven herkese teşekkür ederim. Bu sene başlı başına enteresan bir sezon oldu. Başlangıcımız, kırılma maçlarımız, sonrasında tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci derken büyük zorluklar yaşadık. Hocalarımız bana güvendi, fırsat yakaladım. Katkı sağlamaya çalıştım. Herkesin umudunu kestiği yerde takım olarak, camia olarak kenetlendik. Şu an rüya gibi ve çok güzel bir süreç yaşıyoruz. Ben çok hazırlandım. Pandemi sürecinde Konya’da kalarak her gün antrenman yaptım. Meyvelerini de çok şükür topladım. Kötü giden, hak edilmeyen bir sezonu böyle sonuçlandırmak bize yakıştı. Taraftarlarımıza armağan ediyorum, herkesi selamlıyorum” şeklinde konuştu.

alper-uludag-gozumuz-aydin.jpg

Alper Uludağ: Gözümüz aydın

Ligde kaldıkları için mutlu olduklarını dile getiren Alper Uludağ, “Tüm sezon baya zorluklar çektik. Alt sıralardaydık ama maçı bir türlü koparamıyorduk. Kendi kendimizi zora soktuk. Bu bizim handikapımızdı. Gözümüz aydın diyorum. Son kurşunlarımızı atıyorduk. Hırslanmaya mecburduk. Çok zor bir dönem geçirdik. Hesaplar yaptık. Bugün de skor 1-1’ken hakem rakip takım adına saçma bir penaltı kararı verdi. Gaziantep’te de aynı şeyleri yaşadık. Böyle zorluklar çektik. Bir yandan da bizi bekleyen taraftara mahcup oluyorduk. Onun da baskısı vardı. Bu durum bize tabiki de yakışmıyordu. Elimizden gelen takımı ligde tutmaktı. Çok şükür bunu başardık. Şimdi güzel bir tatil yaptıktan sonra bunları yaşamamak için gelecek sezon ilk haftadan itibaren hırslı olmamız gerekiyor. İnşallah bir daha bu zorlukları yaşamayız. Taraftarımız geldiğim ilk günden beri beni sevdiler, sahip çıktılar. Bir dönem bazı şeyler oldu ama bana sahip çıktılar. Onları çok seviyorum. Ben de elimden geleni sahada yapmaya çalışıyorum” dedi.

shengelia-konyasporun-yeri-super-ligdir.jpg

Shengelia: Konyaspor’un yeri Süper Lig’dir

İttifak Holding Konyaspor’un Trabzonspor karşısında 2. golünü kaydeden ve frikikten rakip kaleciyi avlamayı başaran Levan Shengelia, “Harikulade duygular içindeyiz. Çünkü uzun süredir ligde kalmak için elimizden geldiğince büyük çabalar gösteriyorduk. Bugün galip gelip bunu garantilediğimiz için takım olarak çok mutluyuz. Frikik golüm gerçekten çok güzeldi. Fakat bundan daha güzeli ise geriye dönüş ve galibiyetin gelmesindeki payı benim için çok önemliydi. Çünkü Konyaspor Süper Lig’i hak eden bir takımdır. Zaten bunu başarmak için uzun süredir çalışıyorduk” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ