Konyasporlu Hukukçular'dan PFDK'ya tepki

Konyaspor - Başakşehir maçında verilen seyirci cezasına itiraz eden Konyasporlu Hukukçular Derneği, kulübün yanında olduklarını açıkladı. Dernek, tahkim sürecinde tüm hukukçuların desteğini vereceklerini duyurdu.

Konyasporlu Hukukçular'dan PFDK'ya tepki

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), 28 Eylül 2025’te oynanan Konyaspor – Başakşehir karşılaşmasında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle yeşil-beyazlılara verdiği seyirci cezası tepkilere yol açtı. Kurul, doğu, batı, kuzey ve güney tribünlerinde birçok bloğu kapsayan elektronik bilet blokajı uygulayarak taraftarların bir sonraki iç saha maçına girişini yasaklamıştı.

HAKSIZ VE ADİL OLMAYAN BİR CEZA

Kararın ardından Konyasporlu Hukukçular Derneği yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, verilen cezanın “haksız ve adil olmayan” bir karar olduğu vurgulandı. Dernek, kulübün Tahkim Kurulu’na yapacağı muhtemel itiraz sürecinde tüm hukukçularla birlikte destek vereceklerini kamuoyuna ilan etti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “PFDK’nin Konyaspor – Başakşehir karşılaşmasında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ev sahibi bölümündeki 21 bloğa verdiği haksız ve adil olmayan ceza kamuoyunun malumudur. Kulübümüzün tahkim kuruluna yapacağı muhtemel itiraz sürecinde derneğimizin tüm hukukçuları ile birlikte kulübümüzün yanında olduğunu kamuoyuna ilan ederiz.”

whatsapp-image-2025-10-04-at-12-56-52.jpeg

 Muhabir