Konyasporlu Sehic yeni kurallarda zorlanacak

Dünya futbol literatürüne Martinez Kanunları olarak geçecek olan yeni IFAB kurallarına göre kaleciler artık penaltılarda vakit geçiremeyecek, rakip oyuncunun dikkatini dağıtamayacak.
Konyasporlu Sehic yeni kurallarda zorlanacak

2022'de Katar'da düzenlenen dünya kupasının etkileri devam ediyor. Organizasyonun finalindeki Arjantin-Fransa maçı ve Arjantin Kalecisi Emiliano Martinez'in penaltılardaki davranışları sonrasında Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) kalecilerin hareketlerini kısıtlayacak yeni kurallar getireceğini paylaştı. Kuralar göre kaleciler sınırlı hareket edecek ve dikkat dağıtmadan kalesinde bekleyecek.

martinez.jpg

MARTİNEZ KALECİLERİ YAKTI
1 Temmuz'da uygulanmaya başlanacak olan kurallarda "Martinez Kanunları" veya "AntiMartinez Kuralları" olarak futbolseverlerce kabul edildi. Çünkü Arjantin Kalecisi Martinez finalde Fransa'nın penaltıları öncesi rakibinin konsantrasyonunu bozacak hareketler yapmasıyla büyük bir eleştiri almış, Tangocuların kupayı almasıyla yaşadığı sevinç hoş karşılanmamıştı. Yeni kuralların detayı belli oldu.

sehic.png

SEHİC ZORLANACAK
Kural değişikliklerine göre; kaleciler, penaltı atışını geciktirerek penaltıyı atan oyuncunun dikkatini dağıtamayacak. Kaleciler, penaltılar öncesinde kale direklerine ve ağlara da dokunamayacak. Konyaspor'da kaleci Sehic rakibin kullandığı penaltı atışları öncesi eliyle penaltı kullanacak oyuncunun konsantrasyonunu bozarken, 1 Temmuz sonrası Sehic'in nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

 Muhabir
Etiketler :