Konyaspor'u nasıl etkileyecek?

Kulüpler Birliği lige devam edemeyen takımların durumlarıyla ilgili ikinci kere toplanacak. Toplantıya katılmayan ve mevcut kararın devamından yana oy kullanan Konyaspor’da eğer maçların geçersiz sayılması durumundaki puan durumu ve sıralamadaki yeri haberimizde.
Konyaspor'u nasıl etkileyecek?

Futbolda gündem lige devam edemeyen takımların durumu. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin başını çektiği Hatayspor ve Gaziantep FK takımlarının 2022-2023 sezonlarındaki hiçbir maçının geçerli sayılmasın ve hükmen 3 puan uygulaması kaldırılsın söylemi Kasımpaşa, Antalyaspor, Ankaragücü ve İstanbulspor tarafından desteklendiği belirtilirken ,ilk toplantıda net bir sonuç çıkmadan bitmişti.

karar-gunu-1.jpg

MEVCUT KARAR DEVAM ETSİN
Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç önceki gün yaptığı açıklamada kulüplerden yazılı görüş istediklerini söyledi ve son kararı 31 Mart’ta verilip, TFF’ye sunacaklarını bildirmişti. Konyaspor bu durumun neresinde? Yeşil beyazlılar ilk toplantıya katılmadı, görüş olarak ise devam edemeyen takımların 2022-2023 sezonu oynadıkları maçların geçerli sayılmasını ve alınan kararın devamlılığını istiyor.

karar-gunu-2-001.jpg

GEÇERSİZ SAYILMASI DURUMUNDA
31 Mart’taki toplantıda Hatayspor ve Gaziantep FK takımlarının 2022-23 sezonu maçları iptal edilirse puan durumunda Konyaspor’un sıralamada yeri değişmeyecek ancak puanı 34’ten 28’e düşecek. Buna göre Galatasaray 51, Fenerbahçe 48, Beşiktaş 48, Adana Demirspor 40 puanda olacak. Alt sıralarda ise Ankaragücü 22, Kasımpaşa 20, Giresunspor 19 ve Ümraniyespor 17 puanda kalacak.

 Muhabir
Etiketler :