Konyaspor'un Avrupa bileti: Kupa

Ziraat Türkiye Kupası’nda Konyaspor’un rakibi belli oldu. 3. Tur mücadelesinde Anadolu Kartalı 31 Ekim Salı günü Tokat temsilcisini ağırlayacak. Süper Lig maratonundan Avrupa’ya gitmek için rakiplerle puan farkı açılırken, Konyaspor Avrupa biletini Ziraat Kupası ile alabilir. Detaylar haberimizde.
Konyaspor'un Avrupa bileti: Kupa

Rakip Erbaaspor. Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur mücadelesinde Konyaspor’un rakibi 3. Lig’de mücadele eden Tokat ekibi Erbaaspor oldu. Konyaspor için Ziraat Kupası’nın önemi büyük. Anadolu Kartalı lig maratonu sonrası Avrupa’ya gidebilmesi için puan durumda ilk 5’te yer alması gerekiyor. Çünkü UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2, UEFA Avrupa Ligi'ne 2 ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 1 takım gidecek.

erbaaspor.jpg

KUPA KESTİRME YOL
Yeşil beyazlılar gelecek sezonda Avrupa’da yer alarak büyük gelir sahibi olabilir. Beşiktaş maçı sonrası yönetimden yapılan açıklamada kupada iddialı olunmak istendiği belirtilmişti. Lig yoluyla Avrupa’ya gitmekte zorlanacak olan Konyaspor, Ziraat Kupası’nı kazanırsa Avrupa Ligi’nde boy gösterebilir. Kupanın formatı nasıl, hangi aşamalardan geçilecek ve ilk maç ne zaman soruları cevaplandı.

format-nasil-isleyecek-2.jpg

Format nasıl işleyecek?

Trendyol Süper Lig'den 10, Trendyol 1. Lig'den 11, TFF 2. Lig'den 10, TFF 3. Lig'den 12 ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan 25 takım olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. TÜMOSAN Konyaspor 31 Ekim Salı günü oynanacak mücadelede sahasında Erbaaspor’u ağırlayacak. Yarı finale kadar tüm maçlarda rövanş yok

 Muhabir
Etiketler :