Konyaspor’un BB Erzurumspor maçını yönetecek olan Halis Özkahya'ya dikkat!

İttifak Holding Konyaspor'un Süper Lig'in 11. haftasında sahasında BB Erzurumspor ile oynayacağı maça hakem Halis Özkahya atandı. Konyaspor'un 33 kez maçını yöneten Özkahya, geçmiş dönemlerde verdiği kararlarla skorda etkili olmuştu.
Konyaspor’un BB Erzurumspor maçını yönetecek olan Halis Özkahya'ya dikkat!

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de 11. hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, İttifak Holding Konyaspor'un 5 Aralık Cumartesi günü MEDAŞ Konya BÜyükşehir Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçını hakem Halis Özkahya yönetecek. Karşılaşmada Özkahya'nın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak.

halis-ozkahya-ve-yardimcilari.jpg

EN ÇOK MAÇINI YÖNETTİĞİ 4. TAKIM KONYASPOR

Hakemlik kariyerinde en çok maçını yönettiği 4. takım olan Konyaspor, Özkahya yönetiminde kötü anılar yaşadı. Yeşil beyazlılar, Özkahya yönetiminde bugüne kadar 33 kez çıktığı maçlarda 9 galibiyet, 9 mağlubiyet alırken, 15 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Özkahya bu süreçte Konyasporlu futbolculara 57 kez sarı, 4 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Hakem Özkahya, 33 maçlık süreçte Konyaspor lehine 1 kez penaltı kararı verdi.

en-cok-macini-yonettigi-4-takim-konyaspor.jpg

AKILLARA TRABZONSPOR MAÇI GELDİ

Halis Özkahya'nın Konyaspor maçına atanmasıyla akıllara 12 Mayıs 2019 tarihinde Konya'da oynanan ve 2-2 eşitlikle sona eren Konyaspor-Trabzonspor maçı geldi. Yeşil beyazlılar, rakibine karşı üstün oynadığı mücadelede, hakem kararlarıyla 3 puandan olmuştu. Maçın 77. dakikasında Konyaspor kalesinde karambol yaşanmış, Trabzonsporlu Nwakaeme'nin şutu, yerde kalan Uğur Demirok'a çarpmıştı. Trabzonsporlu futbolcular, uzun süre itiraz ederek penaltı beklemiş, Hakem Özkahya da pozisyonu inceleyerek penaltı vermişti. Penaltı sonrası gelen golle yeşil beyazlılar o maçta galibiyetten olmuştu.

akillara-trabzonspor-maci-geldi.jpg

MAÇ SONRASI SKANDAL İDDİALAR

Konyaspor'un 3 puandan olduğu maçta, sakinliğiyle bilinen o dönemki Teknik Direktör Aykut Kocaman, sahanın içine kadar girerek Özkahya'ya tepki göstermişti. Öte yandan maç sonu da yine skandal gelişmeler yaşanmıştı. Konyasporlu yöneticilerin "Ayıp, yazıklar olsun." ifadeleriyle hakem Halis Özkahya'ya tepkilerini dile getirdiği, o sırada bir stat görevlisinin hakem Özkahya'ya dönerek, "Bravo! Yapabileceğin her şeyi yaptın. Artık hakemliği zirvede bırakabilirsin. Bundan sonra bu işi yapmana gerek kalmadı." diye bağırdığı belirtilmişti. Bunun ardından da Özkahya'nın "Senin ağzını burnunu kırarım" diye bağırdığı iddia edilmiş ve bu olay Türkiye gündeminde uzun süre yer etmişti.

mac-sonrasi-skandal-iddialar.jpg

BU SEZON DA ATANDI AMA YÖNETEMEDİ

Olaylı Trabzonspor maçının ardından Hakem Özkahya, yeşil beyazlıların 31 Kasım 2019'da deplasmanda 3-1 yenildiği Çaykur Rizespor ve 1 Şubat 2020'de yine deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Antalyaspor maçlarında düdük çaldı. Özkahya, bu sezon İttifak Holding Konyaspor'un 8. haftada oynadığı ve 2-0 kazandığı Fenerbahçe maçına atanmıştı. Maç öncesi yapılan koronavirüs testi pozitif çıkan Özkahya karantinaya girmiş ve Federasyon maça Ali Şansalan'ı atamıştı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ