Konyaspor'un değişilmez tandemi

Konyaspor'un bu sezon savunmadaki bel kemiği Adil Demirbağ ve Francisco Calvo ikilisinin cezaları sona erdi. İkilinin oynamadığı maçlarda Anadolu Kartalı'nın takım savunması sorun veriyor.
Konyaspor'un değişilmez tandemi

Adil ve Calvo göreve. Konyaspor'da 2022-2023 sezonunda Abdülkerim Bardakçı'nın takımdan ayrılmasıyla yeşil beyazlılara gelen Francisco Calvo, Adil Demirbağ ile birlikte çok başarılı tandem oldular. Ligde ilk 6 haftada Anadolu Kartalı'nın fileleri havalanmazken ikili arasındaki uyum dikkat çekti. Bu sezon Calvo- Adil savunması sonrasında Arabamcom Konyaspor ligde en az gol yiyen 4. takım oldu.

site-1.jpg

PEŞİ SIRA OYNAMADILAR
Ligde Galatasaray ile oynanan maçta gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Calvo yerine Kahraman Demirtaş Ümraniyespor maçında oynamış ve iki kritik hata yapmıştı. Ümraniyespor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Adil Demirbağ ise Fraport TAV Antalyaspor maçına çıkamadı. Adil'in yerini Uğurcan Yazğılı alırken, Yazğılı Haji Wright'a engel olamadı ve maç 1-1 sona erdi.

site-2.png

KİM NE KADAR GÖREV ALDI?
Francisco Calvo bu sezon 24 maçta görev aldı ve toplam 2140 dakika sahada kaldı. Kosta Rikalı oyuncu 2 tane gol attı. Adil Demirbağ bu sezon 23 maçta 2034 dakika sahada dururken gol veya asisti bulunmadı. Uğurcan Yazğılı 9 maçta forma giydi. Kahraman Demirtaş 5 maçta forma bulurken, Konyaspor'un ara transferden Gençlerbirliği'nden transferi Metehan Mert hiçbir maçta oynamadı.

 Muhabir
Etiketler :