Konyaspor'un Emreli'den beklentileri var!

Konyaspor’un Dinamo Zagrep’ten kiraladığı Azerbaycanlı Mahir Emreli, yeşil beyazlıların en fazla umut ettiği oyuncuların başında geliyor. Konyaspor’un satın alma opsiyonuyla kiraladığı forvetin futbol tarzı ve özellikleri analiz haberimizde.
Konyaspor'un Emreli'den beklentileri var!

Konyaspor’a pivot santrafor. Yeşil beyazlılar lige Muhammed Demir ile skorer başlamış ancak ileriki maçlarda futbolcunun form düşüklüğü ve sakatlığı nedeniyle forma Mame Diouf’a verilmişti. Mame ilerleyen yaşına rağmen 7 gol 2 asistle takımını tek başına ayakta tuttu. Diouf, 4 maçta gol atamayınca Konyaspor puanı unuttu. Forvet bölgesine gelen Mahir Emreli gol ve asist için sahaya çıkacak.

SOL KANATTA DA OYNUYOR

Santrafor bölgesinde kariyer zirvesi yapan golcü, bu bölgede 96 maça çıktı ve 49 gol 16 asist yaptı. Merkez pivot haricinde sağ kanatta 2 asist yapan hücumcu oyuncu, sol kanatta çıktığı 24 maçta 10 gol, 3 asistle oynadı. Emreli genelde kafa vuruşu ve sol ayakla gol atıyor. Oyuncuya 1.5 milyon euro satın olma opsiyonu koyuldu. Oyuncu ülkeye adapte olursa sezon sonu masaya oturulacak.

mahir.jpg

ZAGREP’TE BAĞ TUTMADI

Mahir Emreli ülkesinde Karabağ formasıyla ismini duyurdu. 1.87’lik forvet siyah beyazlılarla 185 maçta 67 gol, 24 asist yaparak kendi rekorunu oluşturdu. 25 yaşındaki oyuncu daha sonra Legia Varşova formasıyla 33 maçta 11 gol, 2 asist yaptı. Bakülü oyuncu Dinamo Zagrep’te istediğini yapamadı. Hırvatistan’ta 23 maça çıkan oyuncu 5 gol attı fakat Avrupa maçlarında yer almadı.

transfer.jpg

TÜRKİYE’DE İSMİ ANILDI

Forvet oyuncusu ismi daha önce ligimizin takımları ile anıldı. Azerbaycan spor basını oyuncu 2022 yılında Legia Varşova forması giyerken Galatasaray ve Başakşehir’in transfer listesinde olduğu haberlerini yazdı. Mehiri için en son Antalyaspor gündeme geldi. Antalya yerli basınında Bakülü santraforun kırmızı beyaz formayı giymeyi istediği yazıldı ancak Mahir Emreli Konyaspor’a imza attı.

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :