Konyaspor’un golleri yabancılardan geldi

İttifak Holding Konyaspor’da Süper Lig 2019/2020 sezonunda atılan 36 golde 14 farklı oyuncunun imzası bulundu. Bu gollerin altında Konyaspor’dan 11 yabancı, 2 yerli oyuncunun imzası bulundu. Yeşil beyazlılar adına 1 golü de Fenerbahçeli futbolcu Serdar Aziz kendi kalesine attı.
Konyaspor’un golleri yabancılardan geldi

Süper Lig’de 2019/2020 Cemil Usta sezonunda İttifak Holding Konyaspor, seneyi 36 puanla 13. sırada tamamladı. 34 maça çıkan yeşil beyazlılar bu karşılaşmalarda rakip filelere 36 gol gönderdi. Konyaspor adına atılan gollerin büyük bir kısmı yabancı futbolcularından geldi. 36 golde 14 farklı futbolcunun imzası bulunurken, bunların 11’inin yabancı oyuncular olması dikkat çekti. Yeşil beyazlılarda yalnızca Ömer Ali Şahiner ve Alper Uludağ gol atan Türk futbolcular oldu. Konyaspor adına sezonun en golcü futbolcusu 8 golle Ugandalı oyuncu Farouk Miya olarak dikkat çekti. Konyaspor adına 1 gol de Fenerbahçeli Serdar Aziz’in kendi kalesine atmasıyla geldi.

14 FARKLI İSMİN İMZASI VAR

Yeşil beyazlıların 8 golle en golcü ismi olan Ugandalı futbolcusu Miya’yı, 5 golle Boşnak golcü Deni Milosevic takip etti. Konyaspor adına bu sezon gol atan iki Türk futbolcudan birisi olan Ömer Ali Şahiner 4 gol atarken, Boşnak Riad Bajic de 4 gol kaydetti. Sloven Skubic ile Sırp Jevtovic 3’er gol atarken, 2 gol de Gürcü futbolcu Levan Shengelia’dan geldi. Yeşil beyazlılar adına 1’er gol kaydeden isimler ise yerli futbolcu Alper Uludağ, Brezilyalı Rogario Thuram, Makedon Erdon Daci, Danimarkalı Jonsson ve Boşnak Anicic oldu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ