Konyaspor’un kalan her maçı final

Süper Lig'in 28.haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor'la 2-2 berabere kalarak düşme potasına gerileyen İttifak Holding Konyaspor, ligde kalan 6 maçına da final niteliğinde çıkacak.
Konyaspor’un kalan her maçı final

İttifak Holding Konyaspor'da sancılı süreç geçmiyor. Bu sezona iyi bir başlangıç yapan daha sonra 8.haftada Yeni Malatyaspor maçının hemen başında kaleci Serkan Kırıntılı'nın kırmızı kart görmesiyle eksik kalan ve o maçı kaybedip daha sonra da yüzü bir türlü gülmeyen yeşil beyazlılarda 21. haftada alınan 0-0'lık Denizlispor beraberliği sonrası Teknik Direktör Aykut Kocaman'la yollar ayrılmıştı. Kocaman'ın ayrılığı sonrası tecrübeli Teknik Adam Bülent Korkmaz'la anlaşan yeşil beyazlılar, Korkmaz yönetiminde çıktığı 7 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildi.

korkmaz-da-care-olmadi.jpg

Korkmaz da çare olmadı

Bülent Korkmaz, Konyaspor'un başındaki ilk maçına Konya'da Göztepe karşısında çıktı. Yeni hocasıyla iyi bir başlangıç yapmak isteyen yeşil beyazlılar maçın 34.dakikada Ömer Ali Şahiner'le 1-0 öne geçse de skoru koruyamayarak sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Daha sonra Kayserispor deplasmanından 2-2 beraberlikle dönenen yeşil beyazlılar, ardından sahasında Kasımpaşa'yla golsüz berabere kaldı. Bir sonraki hafta Yeni Malatyaspor deplasmanında da iyi futbol oynamasına karşın galibiyeti kaçırıp 1-1 beraberlikle ayrılan Konyaspor, Korkmaz yönetimindeki ilk galibiyetini 26.haftada oynanan Fenerbahçe karşısında 1-0'lık skorla aldı.

koronavirus-arasi-iyi-gelmedi.jpg

Koronavirüs arası iyi gelmedi

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını sonrası Türkiye'de liglere ara verilmişti. 1 Haziran sonrası normalleşmeye gidilen Türkiye'de Süper Lig müsabakaları 12 Haziran haftası yeniden başladı. Virüs arası sonrası ilk maçında Gençlerbirliği deplasmanına giden yeşil beyazlılar o maçtan 2-1 mağlubiyetle dönmüştü. Bu skorlarla puan cetvelinde ateş hattına iyice yaklaşan Konyaspor, 28. hafta maçında sahasında Demir Grup Sivasspor'u konuk etti. 3 puandan başka düşüncesi olmayan yeşil beyazlılar maça baskılı başladı. Rakip takım 30. dakikada 1-0 öne geçse de 14 dakika içinde bulduğu iki golle 2-1 öne geçmeyi başardı. Skoru koruyamayan Konyaspor, maçın son anlarında kalesinde gördüğü golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

kritik-6-hafta.jpg

Kritik 6 hafta

Sivasspor beraberliği sonrası kendini düşme potasının içinde bulan ve bu sezon ilk kez puan cetvelinde son 3 takım arasında yer alan yeşil beyazlılar için kalan 6 hafta büyük önem taşıyor. Sezon sonu hüzün yaşamak istemeyen yeşil beyazlılar için bu 6 haftanın tamamı final niteliği taşıyacak. Konyaspor, sezon sonuna kadar Beşiktaş (D), Çaykur Rizespor, Gaziantep (D), Başakşehir, Trabzonspor (D), Alanyaspor ile karşılaşacak.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ