Konyaspor'un Kocaman karnesi

Bu sezon istediği sonuçları alamayan ve beklenenin gerisinde bir sezon geçiren İttifak Holding Konyaspor, Denizlispor karşısında alınan 0-0’lık sonuçla alt sıralara demir attı. Sezon başından bu yana alınan olumsuz sonuçların ardından yeşil beyazlı kulüp, tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman’ın görevine son verdi.
Konyaspor'un Kocaman karnesi

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 21.hafta mücadelesinde İttifak Holding Konyaspor, sahasında Denizlispor ile oynadığı mücadelenin 0-0 sonuçlanmasıyla tepkilerin odak noktası oldu. Sezona ilk beş hedefiyle başlayan yeşil beyazlılar, beklenenin gerisinde bir sezon geçirirken aldığı sonuçlar itibariyle de alt sıralara doğru gerilemesi camiayı taraftarı çileden çıkardı. Alınan bu olumsuz sonuçların ardından yeşil beyazlı kulüp, tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman ile yolların ayrılmasına karar verdi. Takımın başına kimin geleceği merak konusu olurken Kocaman, bu sezon çıktığı 21 karşılaşmadan dört galibiyet, sekiz beraberlik ve dokuz kez de mağlubiyet aldı.

“BAŞARILAR KOCAMAN”

Konyaspor'dan yapılan açıklamada teknik direktör Aykut Kocaman ile yolların ayrıldığı belirtildi. Yeşil beyazlı kulüpten yapılan açıklama, “Teknik Direktörümüz Sayın Aykut Kocaman, kulübümüze tarihi başarılar yaşatan ve Konyaspor’umuza büyük katkıları olan duruşu, bilgi/birikimi, karakteriyle Türk Futbolunun önemli isimlerinden biridir. Konyaspor kulübü ve taraftarı için de ismi her zaman saygıyla yad edilecektir. Takımımızın bugün geldiği noktada, yönetim kurulumuz ile sayın hocamızın yaptığı görüşme neticesinde karşılıklı anlaşarak, yolların ayrılması hususunda mutabık kalınmıştır. Değerli hocamıza, teknik ekibine, kulübümüze katkıları ve emeği için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

basarilar-kocaman.jpg

İSTİKRARSIZ OYUN

Süper Lig’in ilk 7 haftasında etkili performans gösteren ancak son toplarda şansı yaver gitmeyen yeşil beyazlılar, 8.haftada oynadığı Yeni Malatyaspor maçıyla dağıldı. Oynadığı futbolla istikrardan yoksun bir performans gösteren yeşil beyazlılar, sahasında oynadığı hiçbir karşılaşmadan galip ayrılamadı. Maçların olumsuz tamamlanmasıyla tecrübeli teknik direktör Aykut Kocaman’ın yaptığı açıklamalarsa dikkat çekti. Her maç sonrasında “Toparlanmakta zorlanan bir takım var toparlanmaya çalışıyoruz” diyen Kocaman, ligin 21.haftası gelmesiyle takımı bir türlü toparlayamadı.

istikrarsiz-oyun.jpg

BEKLENİLENİN GERİSİNDE

Bu sezon Süper Lig’e büyük hedeflerle başlayan İttifak Holding Konyaspor, beklenenin gerisinde bir sezon geçiriyor. Lige zorlu bir fikstür ile başlayan yeşil beyazlı kulüp, sahasındaki ilk galibiyetini altıncı hafta mücadelesinde Kayserispor’a karşı alırken bu 3 üç puan ligin 21 haftası geride kalırken ilk ve tek galibiyeti oldu. Oynadığı oyunla ve deplasman galibiyetleriyle ön plana çıkan Anadolu Kartalı, evinde göstermediği performansı dış sahada göstererek dört galibiyetin üçünü deplasmanda aldı. Bunun yanı sıra İttifak Holding Konyaspor, rakipleri karşısında büyük üstünlük ile oynadığı maçlarda ise galip gelemezken bu sezon sekiz kez beraber alırken dokuz kez de mağlup oldu.

beklenilenin-gerisinde.jpg

ÜÇÜNCÜ AYRILIK

Aykut Kocaman, 2018-2019 sezonunun ilk devresi bitmeden Rıza Çalımbay'ın yerine 3'üncü kez yeşil beyazlı takımın başına getirilmişti. Tecrübeli teknik adam bu sezon takımın başında çıktığı 21 maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşamıştı. Bu sezon ise çıktığı karşılaşmalarda tepkilerin odak noktası olan Kocaman, 21 haftada sadece dört galibiyet alabilirken, sekiz beraberlik ve dokuz kez de mağlubiyet aldı. Bu sonuçla Kocaman yeşil beyazlı kulübe üçüncü kez veda etti.

KONYASPOR'UN AYKUT KOCAMAN DÖNEMİ

Konyaspor'un, Aykut Kocaman dönemindeki 177 resmi maçtaki performans tablosu şöyle:

Organizasyon         O    G    B   M 

----------------------------------------------------

Süper Lig              138  50  46  42

Avrupa kupaları      6     0    1    5

Türkiye Kupası      33   19   5    9

------------------------------------------------------

Toplam                 177  69  52   56

ZAFERİYLE KULÜP TARİHİNE GEÇTİ

Kocaman'ın teknik direktörlük görevine getirildiği 2014-2015 sezonunda İttifak Holding Konyaspor ligi 8. sırada bitirdi. 2015-2016 sezonunda ise takımının başarılı sonuçlara imza atmasını sağlayan Kocaman, ligi 3. tamamlayarak yeşil-beyazlıları ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne taşıdı. 2016-2017 sezonunda ligde beklentilerini gerçekleştiremeyen Kocaman'ın ekibi, buna rağmen kulüp tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısını gösterdi.

KOCAMAN, TARAFTARLA VEDALAŞTI

İttifak Holding Konyaspor'un teknik direktör Aykut Kocaman ile yollarını ayırmasının ardından tecrübeli teknik adam, Konyaspor tesislerinden ayrıldı. Dün sabah saatlerinde ter idmanı yaptıran ve antrenmanın ardından kulüp yöneticileriyle yapılan görüşmede anlaşmayı fesheden Kocaman, daha sonra yöneticiler, futbolcular ve kulüp çalışanlarıyla vedalaştı. Ardından Konyaspor tesisleri çıkışında kendisini bekleyen bir grup taraftarla da vedalaşan Kocaman'ın duygulandığı görüldü. Herhangi bir açıklama yapmak istemediğini ifade eden Kocaman, beraberinde antrenör Fahrudin Ömerovic ile birlikte tesislerden ayrıldı. Kocaman'ın kullandığı aracın plakalığında ise Konyaspor yazması dikkat çekti. 

kocaman-taraftarla-vedalasti.jpg

• MEHMET SERKAN ŞAFAK / YENİ HABER SPOR