Konyaspor'un konuğu Alanyaspor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 34. hafta maçında bugün sahasında Alanyaspor'u konuk edecek. Geçen hafta ligde kalmayı garantileyen yeşil beyazlılar, bu akşam sezonun en rahat maçına çıkacak.
Konyaspor'un konuğu Alanyaspor

Süper Lig 2019/2020 Cemil Usta Sezonu'nda yüksek gerilimli maçlara çıkan İttifak Holding Konyaspor, geçen hafta galip gelerek rakiplerinin maçlarına bakmaksızın ligde kalmayı garantilemişti. Bu seneye iyi başlayan yeşil beyazlılar, 8. haftada oynadığı Yeni Malatyaspor maçının henüz 1. dakikasında 10 kişi kalmış ve o maçı kaybetmişti. Daha sonra bir türlü toparlanamayan ve uzun süre galibiyet alma sıkıntısı yaşayan yeşil beyazlılarda 21. hafta oynanan ve 0-0 beraberlikle biten Denizlispor maçının ardından Teknik Direktör Aykut Kocaman'la yollar ayrılmıştı. Ardından takımın başına Bülent Korkmaz'ı getiren yeşil beyazlılar yine kötü sonuçlara devam etse de koronavirüs arasından hemen önceki Fenerbahçe maçını kazanarak umutlandı.

PANDEMİ ARASINDAN SONRA ZOR TOPARLANDI

Virüs arasından sonra da çıktığı maçlarda istediği skorları alamayan Anadolu Kartalı kendini düşme potasında buldu. Son iki haftada şampiyonluk kovalayan Başakşehir ve Trabzonspor'u üst üste 4-3'lük skorlarla yenmeyi başaran yeşil beyazlılar bu sonuçların ardından ligde kalmayı garantiledi. Bu akşam sezonun son haftasında Alanyaspor'u konuk edecek Konyaspor, bu yılki en rahat maçına çıkmış olacak. Rakibi karşısında 3 puan almayı hedefleyen yeşil beyazlılar, sezonu galibiyetle bitirerek tatile girmeyi hedefliyor. Konyaspor ile Alanyaspor'un karşılaşacağı Süper Lig 34. hafta maçı bu akşam saat 21.00'de başlayacak. Mücadeleyi hakem Serkan Tokat yönetecek.

EN FAZLA GOL ALANYASPOR'A

İttifak Holding Konyaspor'un bu sezon Süper Lig'de yer alan takımlar arasında maç başına en fazla gol attığı rakibi Alanyaspor oldu. Yeşil beyazlılar, Akdeniz temsilcisine 7 maçta 14 gol atarken, maç başına 2 gol ortalaması yakaladı. Süper Lig'in ilk yarısındaki maçta Alanyaspor'a 2-1 yenilen Konyaspor, bugüne kadar Akdeniz ekibi mağlup edemediği bir sezon yaşamadı. Öte yandan Alanyaspor'la karşılaştığı son 4 Süper Lig maçının 3'ünü kazanıp yalnızca birini kaybeden yeşil beyazlılar, bu mağlubiyetini bu sezonun ilk yarısında deplasmanda almıştı.

BAJIC, ALANYASPOR'U BOŞ GEÇMİYOR

Yeşil beyazlıların forvet oyuncusu Riad Bajic, Süper Lig'de Alanyaspor'a rakip olduğu 5 karşılaşmada 4 gol kaydetti. Konyaspor'da bu sezon kaçırdığı gollerle eleştirilen Boşnak futbolcu, 32. haftada Başakşehir maçında Teknik Direktör Bülent Korkmaz tarafından oynatılmamış, 33. haftada yeniden ilk 11'deki yerini almıştı. Trabzonspor maçında formasına kavuşan Bajic, maçın 42. dakikasında Karadeniz temsilcisine gol atmayı başarmıştı. 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon yeşil beyazlı formayla çıktığı 28 karşılaşmada 4 gol kaydetti.

GOLCÜ MIYA GERİ DÖNÜYOR

İttifak Holding Konyaspor'un bu sezonki en golcü futbolcusu olan Farouk Miya, Alanyaspor maçıyla tekrar formasına kavuşacak. 32. haftada oynanan Başakşehir maçın gördüğü sarı kartla sınıra ulaşan ve cezalı duruma düşen Ugandalı futbolcu, 33. haftadaki Trabzonspor maçında forma giyememişti. Cezasını tamamlayan golcü oyuncu, Teknik Direktör Bülent Korkmaz'ın şans vermesi halinde Alanyaspor karşısında forma giyebilecek. Miya, Konyaspor'un iç sahada attığı son 5 golünün 3'ünü kaydetti. Ugandalı futbolcu, yeşil beyazlı formayla bu sezon çıktığı 25 maçta 8 gol atarak Konyaspor'un bu yılki en skorer ismi oldu.

MAÇI SKANDAL HAKEM TOKAT YÖNETECEK

Konyaspor'un 34. haftada oynayacağı Alanyaspor maçını hakem Serkan Tokat yönetecek. Mücadelede Tokat'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Mustafa Sönmez yapacaklar. Serkan Tokat, Konyaspor'un Trabzonspor'la oynadığı ve Atilla Karaoğlan'ın yönettiği 33. hafta maçında VAR koltuğunda oturuyordu. O maçın 56. dakikasında Karadeniz ekibi lehine komik bir penaltı kararı verilmiş, Karaoğlan'ın aldığı bu kararda Serkan Tokat'ın etkisi olmuştu. Tokat hemen bir hafta sonra Konyaspor'un Alanyaspor'la oynayacağı maçın orta hakemi olarak görevlendirildi.

MAÇIN MUHTEMEL 11’LERİ

KONYASPOR: Ertuğrul, Skubic, Uğur, Anicic, Alper, Jevtovic, Amir, Miya, Ömer Ali, Milosevic, Bajic

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

ALANYASPOR: Marafona, N'Sakala, Caulker, Tzavellas, Juanfran, Ceyhun,Siopis, Efecan, Bakasetas, Fernandes, Cisse

Teknik Direktör: Erol Bulut

STAT: Konya Büyükşehir

SAAT: 21.00

HAKEM: Serkan Tokat

YAYIN: beIN CONNECT
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ