Konyaspor’un konuğu BB Erzurumspor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 11. haftasında bugün sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.
Konyaspor’un konuğu BB Erzurumspor

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın yönetiminde başladığı Süper Lig 2020-2021 sezonunda çıktığı 9 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 3 de beraberlik alarak 12 puan toplayan ve 10. sıraya yerleşen İttifak Holding Konyaspor, bugün çıkacağı 11. hafta maçında Büyükşehir Belediyespor karşısında 3 puan elde ederek yükselişe geçmeyi hedefliyor. 8. haftada zorlu Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe'yi, 9. haftada da iç sahada Kasımpaşa'yı yenerek çıkış yakalayan Anadolu Kartalı, geçtiğimiz hafta lider Alanyaspor'a kaybederek taraftarını üzmüştü. Bugün Erzurum karşısında 3 puan mücadelesi verecek yeşil beyazlılar hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye çekildi. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek.

ÖZKAHYA YÖNETİMİNDE 34. MÜCADELE

Hakemlik kariyerinde en çok maçını yönettiği 4. takım olan Konyaspor, Halis Özkahya yönetiminde bugün 34. maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar, Özkahya yönetiminde bugüne kadar 33 kez çıktığı maçlarda 9 galibiyet, 9 mağlubiyet alırken, 15 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Özkahya bu süreçte Konyasporlu futbolculara 57 kez sarı, 4 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Hakem Özkahya, 33 maçlık süreçte Konyaspor lehine 1 kez penaltı kararı verdi.

KONYASPOR'DA 8 EKSİK

Bu sezon hem sakatlık hem de koronavirüs vakalarından dolayı çok sayıda oyuncusundan yararlanamayan İttifak Holding Konyaspor'da, karantinası tamamlanan oyuncular takıma döndü derken, bu kez de yeni yaşanan sakatlıklar moralleri bozdu. Geçtiğimiz haftaki Alanyaspor maçında sakatlanan futbolcular; Artem Kravets, Sokol Cikalleshi, Musa Çağran ile Samuel Eduok ile hafta içi sakatlık yaşayan Farouk Miya bu karşılaşmada forma giyemyecek. Yeşil beyazlılarda uzun süreli sakatlığı bulunan Marin Anicic ile Volkan Fındıklı da BB Erzurumspor karşısında görev yapamayacak. Öte yandan sarı kart cezası bulunan Alper Uludağ da yine bu maçta takımını yalnız bırakacak.

ERZURUMSPOR'A KARŞI 2 MAÇTA DA GALİBİYET

İttifak Holding Konyaspor, bugün 11. hafta maçında konuk edeceği Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la daha önce Süper Lig'de 2 kez karşı karşıya geldi. 2018-2019 sezonunda hem iç sahada hem de dış sahada Erzurumspor'la karşılaşan yeşil beyazlılar 2 maçtan da galibiyetle ayrılmasını bildi. Sezonun 1. haftasında Konya'da oynanan maçı 3-2 kazanan Anadolu Kartalı, 18. haftada deplasmanda oynanan mücadeleyi de 2-1 galibiyetle tamamlamıştı.

KARANTİNALARI TAMAMLANDI, DÖNÜYORLAR

İttifak Holding Konyaspor'da, Alanyaspor maçında sakatlanan Kravets, Cikalleshi, Musa Çağıran ve Samuel Eduok’un üzüntüsü yaşanırken, uzun süredir takımdan ayrı kalan diğer oyuncularından iyi haber geldi. Yeşil beyazlılarda koronavirüs testleri pozitif çıkan ve karantinaya giren kaleci İbrahim Sehic, Levan Shengelia ve Ömer Ali Şahiner geri döndü. Hafta içi takımla birlikte çalışan bu oyuncular, Teknik Direktör İsmail Kartal'ın görev vermesi halinde bugünkü Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giyebilecek.

RAKİBİN ÇİMŞİR'LE İLK MAÇI

Süper Lig'de bu sezon çıktığı 9 maçta 2 galibiyet, 3 galibiyet ve 4 de yenilgi alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek'in görevine son verilmişti. Ayrılık sonrası arayışa giren ve birçok isimle görüşme sağlayan Erzurum temsilcisi, takımın başına Hüseyin Çimşir'i takımın başına getirdi. Perşembe günü Hüseyin Çimşir'e 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, yeni teknik direktörüyle ilk sınavını Konyaspor karşısında verecek.

MUHTEMEL 11’LER

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Uğur, Abdülkerim, Guilherme, Jevtovic, Oğuz Kağan, Amir, Ömer Ali, Shengelia, Milosevic

Teknik Direktör: İsmail Kartal

BB ERZURUMSPOR: Kayacan, Osman, Gökhan, Murat, Kaan, Donald, Obertan, Sissoko, Muhammed, Novikovas, Gomes

Teknik Direktör: Hüseyin Çimşir

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

SAAT: 16.00

HAKEM: Halis Özkahya

YAYIN: beIN SPORTS HD2

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ