Konyaspor'un kurtuluş reçetesi!

Kayseri deplasmanından istediği sonucu alamayan Konyaspor işini son haftaya bıraktı. Anadolu Kartalı 38. Haftada oynayacağı Galatasaray maçından puan olması durumunda rakiplerinin durumuna bakmadan ligde kalacak. Süper Lig’de son maçlar öncesi tüm senaryolar çizildi.
Konyaspor'un kurtuluş reçetesi!

37. hafta maçında deplasmanda Kayserispor ile 2-2 berabere kalan Konyaspor, Süper Lig’de işini son haftaya bıraktı. İstanbulspor, Pendikspor ve Karagümrük lige veda ederken, ateş hattı ve çevresinde heyecan çok arttı. Hatayspor, Gaziantep FK ve Konyaspor 4. Takım olmamak için son hafta yarışacak. 38. Hafta maçları, yeşil beyazlıların ligde kalma ihtimali ve tüm olasılıklar ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı.

mac.jpg

TÜM SENARYOLAR

İkili averajda Ankaragücü ile denk olan Pendikspor normalde umutlarını son haftaya taşıyabilir. İstanbul temsilcisi son maçta Gaziantep FK’ya 26 gol atması lazım. Hatayspor son maçta Rizespor’u yenmesi gerekiyor. Ancak Güney ekibine yalnızca galibiyet yetmiyor. Ankaragücü, Trabzonspor’a takılması durumunda Ankaragücü küme düşüyor ve Hatayspor Süper Lig’de kalmayı garantiliyor.

mac-1.jpg
4’LÜ AVERAJ NASIL?

Konyaspor, Galatasaray’dan alacağı galibiyet veya beraberlik Anadolu Kartalı’nın ligde kalmasını garantileştiriyor. Ankaragücü ve Hatayspor’un kazanması, Konyaspor’un Galatasaray’a yenilme ihtimali en kötü senaryo. Bu ihtimalde ikili averaj eşit ancak genel averajda Hatayspor, Konyaspor’dan iyi durumda. Konyaspor küme düşüyor. 4 takım eşit puanda bitirirse Ankaragücü küme düşüyor.

 Muhabir