Konyaspor'un o maçta emeği gitti!

MHK Başkanı Lale Orta ve MHK Danışmanı Hugh Dallas, Süper Lig'de çok tartışılan hakem kararlarını yorumladı. Yorumlanan maçlardan bir tanesi de 30. haftada oynanan Konyaspor- Adana Demirspor müsabakasıydı. Hakem Hocaları Konyaspor aleyhine verilen penaltının haksız olduğundan fikir birliğinde bulundu.
Konyaspor'un o maçta emeği gitti!

Tartışmalı pozisyonlar masaya yatırıldı. MHK Başkanı Lale Orta ve MHK Danışmanı Hugh Dallas, Süper Lig'de çok tartışılan hakem kararlarını yorumladı. Yorumlanan maçlardan bir tanesi de 30. haftada oynanan Konyaspor- Adana Demirspor müsabakasıydı. Konya Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada maçın Hakemi Sarper Barış Saka, Sehic ile Cheriff arasındaki pozisyona penaltı vererek tepki çekmişti.

penalti.jpg

"HAKEM YANLIŞ KARAR VERDİ"
52. dakikasında Adana Demirspor lehine verilen penaltı kararı ile ilgili MHK Başkanı Lale Orta, " Hakem yanlış bir penaltı kararı var. Kaleci topla oynuyor. Rakibine temas etmeden önce bunu yapıyor. Kesinlikle penaltı değil. VAR müdahale etmeliydi. Yanlış verilmiş bir karar" dedi. Bir diğer tartışılan 46. dakikasında VAR kontrolü sonrası Akintola'nın kırmızı kart gördüğü pozisyon ile ilgili Hugh Dallas, "Çok çok sert ve çok kötü bir müdahale. Türkiye gibi üst seviye bir ligde bu tür durumlarda son derece ve sağlığı tehlikeye atan bir müdahale var, kırmızı kartın VAR müdahalesiyle gelmesi son derece doğru ve yerinde" dedi. Konyaspor o maçta çalınan penaltı ile ligdeki iyi gidişatı sona ermiş ve 3 puan bırakmıştı.

 Muhabir
Etiketler :