Konyaspor'un ofsayt istatistiği

FIFA futbolun en tartışmalı kuralı olan ofsayt ile ilgili tekrar değişikliğe gitti. Tartışmaların bitmediği ofsayt konusunda yeni kurala göre top ayaktan çıktığında hücum eden oyuncu, savunma oyuncusunun tamamen önüne geçerse ofsayt bayrağı kalkacak. Diz ve omuz öndeyse ofsayt değil.
Konyaspor'un ofsayt istatistiği

Futbolun olmazsa olmazı kurallar. Futbolu güzelleştirmek adına yapılan bazı değişiklikler bazen işleri daha zor duruma düşürebilirken, seyri de yapılan değişikliklerin sıklığı rahatsız edebiliyor. VAR teknolojisine rağmen ofsayttaki tartışmaların sonuna gelinemedi. FIFA, diz ve omuzun rakip savunmacıya göre önde olması kuralını, oyuncunun tamamen önde olma şartıyla değiştirdi.

ofsayt-kurali-degisti.jpeg

KURAL NE SÖYLÜYOR?
İlk başta İtalya ve İsveç daha sonra başarılı olunması durumunda diğer ülkelerde de yürürlüğe geçecek olan yeni kurala göre karşı takımın kalesine hücum eden oyuncu, takım arkadaşının pasını aldığı süre içerisinde rakip savunmacının tamamen önündeyse ofsayt, top ayaktan çıktığında hücum eden oyuncunun savunmacıya göre sadece dizi veya omzu öndeyse ofsayt artık sayılmayacak. Konyaspor 2022-2023 sezonunda maç başına 4.03 ofsayta takılmıştı.

ofsayt.jpg

 Muhabir
Etiketler :