Konyaspor’un rakibi Adana Demirspor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 3. haftasında bugün deplasmanda Adana Demirspor'un konuğu olacak. Ligdeki ilk 2 maçını kazanarak önemli bir seri yakalayan yeşil beyazlılar, bugün de sahadan 3 puanla ayrılarak 3'te 3 yapmayı hedefliyor.
Konyaspor’un rakibi Adana Demirspor

Süper Lig'de sezona fırtına gibi başlayan İttifak Holding Konyaspor, bugün zorlu bir maça daha çıkacak. Sezonun ilk haftasında zorlu Demir Grup Sivasspor deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Anadolu Kartalı, ikinci haftasında ise önceki sezonun şampiyonu Başakşehir'i 2-1'le geçmeyi başarmıştı. İki maçını da kazanarak kendi rekorunu tekrarlayan yeşil beyazlılar, bugün bir ilki gerçekleştirmek için sahaya çıkacak. Daha önce Süper Lig seviyesinde en fazla 2 maç üst üste galip gelen yeşil beyazlılar, 3. hafta maçını da kazanmayı başarırsa tarihinde ilki başarmış olacak. 3. hafta müsabakasında Konyaspor'un rakibi Adana Demirspor olacak. Yeni Adana Stadyumu'nda bu akşam saat 21.45'te başlayacak müsabakayı hakem Alper Ulusoy yönetecek.

KONYASPOR MAÇA HAZIR

İttifak Holding Konyaspor, bugün oynayacağı Adana Demirspor müsabakasının son çalışmasını dün gerçekleştirdi. Kayacık Tesisleri’nde Teknik Direktör İlhan Palut ve yardımcı antrenörler yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanı Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ve yöneticiler de takip etti. Topla yapılan ısınma hareketleri ile başlayan antrenman 5’e 2 ile devam etti. Futbolcular, çıkış koşularının ardından yapılan taktik çalışma ile antrenmanı tamamladı. Konyaspor heyeti öğleden sonra özel uçakla maçın oynayacağı Adana'ya giderek otele yerleşti.

ULUSOY YÖNETİMİNDE 13. MÜCADELE

Yeşil beyazlılar hakem Alper Ulusoy'un yönetiminde bu akşam 13. sınavına çıkacak. Anadolu Kartalı, Ulusoy'un yönettiği daha önceki 12 karşılaşmanın 6'sını kazanırken 2'sini kaybetti. 4 mücadele ise beraberlikle sona erdi. Hakem Alper Ulusoy, bu süreçte Konyasporlu futbolculara 35 kez sarı, 1 kez de ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Ulusoy, yeşil beyazlılara bu süreçte direkt kırmızı kart çıkarmazken, Konyaspor lehine 2 kez de penaltı kararı verdi.  Bu akşam oynanacak Adana Demirspor müsabakasında Hakem Alper Ulusoy'un yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Kemal Yılmaz yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Davut Dakul Çelik olacak.

REKABETTE 10. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, Adana Demirspor ile tarihindeki 10. maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar rakibiyle daha önce oynadığı 9 müsabakanın 4'ünü kazanırken 3'ünü kaybetti. Ekipler arasındaki 2 mücadele de beraberlikle sona erdi. Bu süreçte Konyaspor 22, Adana Demirspor ise 12 gol kaydetti. Konyaspor ile Adana Demirspor son olarak 10 Şubat 2013 tarihinde, TFF 1. Lig 21. hafta müsabakasında Konya'da karşı karşıya gelmişti. Karşılaşma 3-3 eşitlike sona ererken, maçta Konyaspor'un 3 golünü de Hollandalı futbolcu Sjoerd Ars kaydetmişti.

EN FARKLI GALİBİYET ADANA DEMİRSPOR'A

Yeşil beyazlılar, lig tarihindeki en farklı galibiyetini Adana Demirspor'a karşı elde etti. Yeşil beyazlılar, Adana ekibiyle 6 Ekim 1991 sezonunda Konya'da oynadığı müsabakayı 8-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başarmıştı. Öte yandan Adana Demirspor'a konuk olduğu üç Süper Lig maçının 2'sini kaybeden yeşil beyazlılar galip geldiği maçı 1 Nisan 1990'da deplasmanda 5-1'lik skorla almıştı. Bu skor, yeşil beyazlıların lig tarihindeki en farklı deplasman galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

 

MUHTEMEL İLK 11’LER

ADANA DEMİRSPOR: Muric, Svensson, Tayyip, Semih, Kaan, Gökhan, Sinan, Dibba, Belhanda, Castro, Balotelli

Teknik Direktör: Samet Aybaba

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Soner, Amir, Mpoku, Çekiçi, Bytyqi, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

STAT: Yeni Adana Stadyumu

HAKEM: Alper Ulusoy

SAAT: 21.45

YAYIN: beIN SPORTS HD1

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :