Konyaspor’un rakibi Başakşehir

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 28. haftasında bugün deplasmanda Medipol Başakşehir'in konuğu olacak. Fatih Terim Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.
Konyaspor’un rakibi Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'de yeni teknik direktörü İlhan Palut'la çıktığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yoluna emin adımlarla devam eden İttifak Holding Konyaspor, bugün zorlu bir randevuya daha çıkacak. Geçen hafta sahasında ağırladığı Gaziantep FK ile golsüz berabere kalarak 2 puan kaybeden Anadolu Kartalı, bugün deplasmanda oynayacağı Başakşehir maçından galibiyetle ayrılarak alt sıralardan uzaklaşmayı hedefliyor. Konyaspor ile Başakşehir'in karşılaşacağı Süper Lig 28. hafta maçı Fatih Terim Stadyumu'nda saat 16.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek.

PALABIYIK İLE 22. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor'un bugün deplasmanda oynayacağı Medipol Başakşehir maçını yönetecek olan hakem Ali Palabıyık, yeşil beyazlıların 22. kez bir maçında düdük çalacak. Anadolu Kartalı, hakem Palabıyık'ın daha önce yönettiği 21 karşılaşmadan 8 kez galibiyetle ayrılırken 3'ünü beraberlikle, 10'unu da yenilgiyle tamamladı. Ali Palabıyık söz konusu maçlarda Konyasporlu futbolculara 53 kez sarı, 1 kez de ikinci kez sarıdan kırmızı kart gösterdi. Yeşil beyazlılar lehine de 5 kez penaltı kararı verdi. Bugün oynanacak Başakşehir maçında Ali Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Serkan Çimen yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kadir Sağlam olacak.

BAŞAKŞEHİR İLE 21. KARŞILAŞMA

İttifak Holding Konyaspor, Medipol Başakşehir ile bugün tarihindeki 21. maçına çıkacak. Rakibiyle daha önce yaptığı 20 maçın yalnızca 3'ünü kazanabilen Anadolu Kartalı, 7 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrılırken, 10'unu kaybetti. 20 maçlık süreçte Konyaspor'un attığı 18 gole Başakşehir 34 golle yanıt verdi. Bu sezonun ilk yarısında 7. haftada Konya'da oynanan karşılaşmayı İstanbul ekibi 2-1'lik skorla kazanmıştı. Yeşil beyazlılar, Başakşehir'e karşı son galibiyetini ise geçen sezonun 32. haftasında iç sahada 4-3'lük farklı skorla elde etmişti.

ÖMER ALİ'NİN DUYGUSAL MAÇI

İttifak Holding Konyaspor'un en çok forma giyen isimlerinden olan ve uzun yıllar yeşil beyazlı formaya hizmet ederek burada kaptanlığa yükselen Ömer Ali Şahiner, ara transfer döneminde Medipol Başakşehir'e transfer olmuştu. Duygusal bir mesajla Konya'ya ve Konyaspor'a veda eden 29 yaşındaki futbolcu, bugünkü karşılaşmada Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın görev vermesi halinde Konyaspor'a rakip olacak. Aykut Kocaman da, 3 farklı dönemde Konyaspor Teknik Direktörlüğü yapmış, yeşil beyazlıların 3.'lükle tamamladığı tarihi sezonunda da takımın başında yer almıştı. Kocaman da Konyaspor'dan son ayrılığı sonrası ilk kez yeşil beyazlılara rakip olacak.

KONYASPOR'DA 4 EKSİK

İttifak Holding Konyaspor'da tedavilerine devam edilen ve takımdan ayrı çalışan Barış Yardımcı, Alper Uludağ, Marin Anicic ile Volkan Fındıklı bugünkü Başakşehir maçında forma giyemeyecek. Kaleci İbrahim Sehic'in oynayıp oynamayacağı ise bugün yapılacak son kontrollerin ardından netlik kazanacak. Ev sahibi Başakşehir'de ise Rafael, Chadli, Caicara ve Bolingoli sakatlıkları sebebiyle Konyaspor'a karşı oynayamayacak.

3 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

İttifak Holding Konyaspor'da 3 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlıların bu sezon en çok forma giyen oyuncu konumunda bulunan sağ bek futbolcusu Nejc Skubic ile sol bek Guilherme ve forvet Artem Kravets, bugün Başakşehir maçında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Ceza alacak oyuncu, gelecek hafta iç sahada Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Konyaspor ile Fenerbahçe'nin karşılaşacağı 29. hafta maçı 8 Mart Pazartesi günü saat 19.00'da başlayacak.

MUHTEMEL İLK 11’LER

KONYASPOR: Eray, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Jevtovic, Diomande, Amir, Sekidika, Milosevic, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Ömer Ali, Ponck, Epureanu, Hasan Ali, Mahmut, Mehmet, Aleksic, Berkay, Gulbrandsen, Crivelli

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

SAAT: 16.00

STAT: Başakşehir Fatih Terim

YAYIN: beIN SPORTS HD1

HAKEM: Ali Palabıyık
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ