Konyaspor’un rakibi Denizlispor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş’a penaltılar sonucu elenen İttifak Holding Konyaspor’da gözler lige çevrildi. Süper Lig’de son 6 maçını kazanamayan yeşil beyazlılar bugün sahasında Denizlispor’u konuk edecek.
Konyaspor’un rakibi Denizlispor

İttifak Holding Konyaspor, yeni teknik direktörü İlhan Palut yönetiminde ilk maçına Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş karşısında çıkmıştı. 90 dakikası ve uzatmaları 1-1 eşitlikle sona eren müsabakada penaltılar sonucu rakibine 4-3 yenilen yeşil beyazlılar, yönünü lige çevirdi. Süper Lig’deki son maçında da Beşiktaş ile karşılaşan ve rakibine 1-0 yenilen Anadolu Kartalı’nda bu maçın ardından Teknik Direktör İsmail Kartal ile yollar ayrılmış ve İlhan Palut takımın başına geçmişti. Ligde çıktığı son 6 maçın 4’ünü kaybedip 2’sinden beraberlikle ayrılan ve galibiyete hasret kalan Anadolu Kartal’ı, yeni hocasıyla ilk lig maçına bugün sahasında çıkacak. Puan cetvelinin son sırasında yer alan Yukatel Denizlispor’u konuk edecek yeşil beyazlılar, bu maçtan 3 puanla ayrılarak kötü gidişata son vermeyi planlıyor. Konyaspor ile Denizlispor arasında oynanacak Süper Lig 25. hafta maçı bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

GÖÇEK YÖNETİMİNDE 27. MÜCADELE

İttifak Holding Konyaspor'un bugün oynayacağı Denizlispor maçını yönetecek hakem Hüseyin Göçek, yeşil beyazlıların 27. kez bir maçında düdük çalacak. Anadolu Kartalı, Göçek yönetiminde daha önce çıktığı 26 maçtan 9 galibiyet ve 9 beraberlik alırken, 8 mücadeleden de yenilgiyle ayrıldı. Hüseyin Göçek söz konusu süreçte Konyasporlu futbolculara 70 kez sarı kart gösterirken, 2 kez ikinci sarıdan, 1 kez de direkt olmak üzere 3 kez kırmızı kart gösterdi. Konyaspor lehine de 2 kere penaltı düdüğü çaldı. Bugün oynanacak Denizlispor müsabakasında Göçek'in yardımcılıklarını Alparslan Dedeş ve Candaş Elbil yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise İlker Yasin Avcı olacak.

DENİZLİSPOR İLE 22. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, bugün Süper Lig'in 25. haftasında karşılaşacağı Yukatel Denizlispor ile tarihinde 22. sınavına çıkacak. Ege temsilcisiyle daha önce Süper Lig, 1. lig ve Türkiye Kupası'nda toplam karşılaştığı 21 maçtan yeşil beyazlılar 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 de yenilgiyle ayrıldı. Anadolu Kartalı söz konusu süreçte rakibine 30 gol atıp kalesinde 28 gol gördü. Konyaspor ile Denizlispor arasında Süper Lig'de bu sezon ilk yarıda 4. hafta maçında Denizli'de oynanan müsabaka 0-0 eşitlikle sona ermişti.

SEHİC FORMASINA KAVUŞUYOR

Bosna Hersekli kaleci İbrahim Sehic formasına kavuşuyor. İttifak Holding Konyaspor'un Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda oynadığı Trabzonspor maçı önü hazırlığında sakatlanan kaleci Sehic, ilk 11'de yer almasına rağmen kadrodan çıkarılmıştı. Daha sonra tedavisine başlanan tecrübeli eldiven yeşil beyazlıların ligde oynadığı Trabzonspor, Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş ile Türkiye Kupası çeyrek finalinde oynadığı Beşiktaş maçlarını kaçırmıştı. Tedavisi tamamlanan ve takımla çalışmalarını sürdüren Boşnak kalecinin bugün Denizlispor karşısında ilk 11'de forma giymesi bekleniyor.

KONYASPOR'DA 3, DENİZLİSPOR'DA 4 EKSİK

İttifak Holding Konyaspor, bugün oynayacağı Denizlispor maçında 3 futbolcusundan yararlanamayacak. Yeşil beyazlılarda geçen hafta oynanan Beşiktaş maçında sarı kart gören ve sınıra ulaşan Sırp futbolcu Marko Jevtovic ile sakatlıkları devam eden Marin Anicic ile Alper Uludağ bu müsabakada forma giyemyecek. Konuk Denizlispor'da ise sakatlıkları devam eden Özgür Çek, Recep Niyaz ve Hadi Sacko deplasman kafilesinde yer almazken, tedavisi dün sona eren Veton Tusha tedbir amaçlı olarak Konya'ya getirilmedi.

PALUT İLE KUTLU ARASINDA 2. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor'un başında ligde bugün ilk kez maça çıkacak olan Teknik Direktör İlhan Palut, Denizlispor'un teknik direktörü Hakan Kutlu ile kariyerinde ikinci kez karşı karşıya gelecek. Hocalar arasındaki ilk karşılaşma 2018/2019 sezonunda yaşanmıştı. 15 Eylül 2018 tarihinde oynanan TFF 1. Lig 5. hafta maçında İlhan Palut'un çalıştırdığı Hatayspor, Hakan Kutlu'nun çalıştırdığı Adana Demirspor'a deplasmanda 3-0 yenilmişti.
 

MUHTEMEL İLK 11’LER

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Guilherme, Amir, Diomande, Musa, Milosevic, Sekidika, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

DENİZLİSPOR: Cenk, Lopes, Fabiano, Mustafa, Sakıb, Kubilay, Sagal, Murawski, Diskerud, Ahmed, Rodellega

Teknik Direktör: Hakan Kutlu

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye

SAAT: 13.30

HAKEM: Hüseyin Göçek

YAYIN: beIN SPORTS HD1

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ