Konyaspor’un rakibi Kasımpaşa!

Süper Lig’in 9. haftasında bugün sahasında Kasımpaşa’yı konuk edecek olan İttifak Holding Konyaspor’da tüm planlar 3 puan üzerine yapıldı. Ligdeki son maçında Fenerbahçe’yi 2-0 yenmeyi başaran yeşil beyazlılar, bu maçtan da galibiyet alarak çıkışını sürdürmeyi hedefliyor.
Konyaspor’un rakibi Kasımpaşa!

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada sıkı bir çalışma yapan İttifak Holding Konyaspor, 9. hafta maçında bugün sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Bu sezon ilk 4 maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik alan daha sonra üst üste aldığı 2 yenilgiyle kötü günler geçiren İttifak Holding Konyaspor, 8. haftada birçok oyuncusundan yoksun gittiği Fenerbahçe maçından kritik bir galibiyet almıştı. Rakibini 2-0 yenmeyi başaran Anadolu Kartalı, bu galibiyetle moral buldu. Kadıköy’de yakaladığı çıkışı devam ettirmeyi planlayan yeşil beyazlılar, bugün oynayacağı Kasımpaşa maçından da 3 puan alarak yoluna yüksek moralle devam etmeyi hedefliyor. Konyaspor ile Kasımpaşa arasında bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda yapılacak Süper Lig 9. hafta maçı saat 16.00’da başlayacak. beIN SPORTS HD1 ekranlarından yayınlanacak karşılaşmayı hakem Yasin Kol yönetecek.

konyaspor-002.jpg

YASİN KOL İLE İLK KEZ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından İttifak Holding Konyaspor’un Kasımpaşa ile oynayacağı maça atanan hakem Yasin Kol, yeşil beyazlıların ilk kez bir maçında düdük çalacak. Ağırlıklı olarak alt liglerde maç yöneten Trabzon bölgesi hakemi Yasin Kol, konuk Kasımpaşa'nın da ilk kez bir maçını yönetecek. İlk olarak 3 Mart 2019 tarihinde Süper Lig düzeyinde 4. hakemlik yapan genç hakem, o tarihten sonra Süper Lig maçlarında görev aldı. Çoğunlukla 4. hakemlik yapan Kol'un AVAR tecrübesi de bulunuyor. İlk defa bu yıl Süper Lig'de orta hakem olarak görev alan Kol, Antalyaspor-Gençlerbirliği maçıyla Süper Lig’de orta hakemliğe başlamıştı. Konyaspor-Kasımpaşa maçında Yasin Kol'un yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Yiğit Arslan ise müsabakanın dördüncü hakemi olacak.

yasin-kol.jpg

KONYASPOR'DA 5 EKSİK

İttifak Holding Konyaspor'da Kasımpaşa maçı öncesi 5 eksik bulunuyor. Yeşil beyazlılarda ülkelerinin milli takımlarına giden ve orada yaptırdıkları koronavirüs test sonuçları pozitif çıkan Levan Shengelia ile kaleci İbrahim Sehic bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Anadolu Kartalı'nda ayrıca sakatlıkları devam eden Samuel Eduok, Volkan Fındıklı ile Marin Anicic de sakatlıkları sebebiyle oynayamayacak.

konyasporda-5-eksik.jpg

KASIMPAŞA'DA 7 FUTBOLCU KORONAVİRÜSE YAKALANDI

Kasımpaşa'da her hafta rutin olarak gerçekleştirilen PCR testlerinde 5 oyuncunun testleri pozitif sonuç verdi. Bunun yanında Milli takımlarda bulunan 2 futbolcusunun da testi pozitif olan İstanbul ekibinde vaka sayısı 7’ye yükseldi. Lacivert-beyazlı ekipten yapılan açıklamada, "Kasımpaşa Sportif Faaliyetler A.Ş olarak futbolcularımız, teknik heyetimiz ve destek ekibimize her hafta rutin olarak uyguladığımız Covid-19 PCR testlerinin neticesinde, beş oyuncumuzda pozitif bulgulara rastlanmıştır. Ayrıca milli maçlar nedeniyle ülkelerinin milli takımlarında bulunmuş iki oyuncumuz olmak üzere toplam yedi oyuncumuzda pozitif bulguya rastlanmıştır. Testi pozitif sonuçlanan oyuncularımızın izolasyon, takip ve tedavi süreçlerine ilgili protokoller doğrultusunda derhal başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

kasimpasada-7-futbolcu-koronaviruse-yakalandi.jpg

KONYASPOR RAKİBİNE ÜSTÜN

İttifak Holding Konyaspor, ilk kez 1965 yılında karşılaştığı Kasımpaşa ile bugüne kadar toplam 31 kez rakip oldu. Bu süreçte 12 kez galip gelen yeşil beyazlılar 10 maçtan puansız ayrıldı. Ekipler arasındaki 9 müsabaka da beraberlikle sona erdi. Konyaspor ile Kasımpaşa arasında Konya'da oynanan 15 maçta ise yeşil beyazlıların ciddi bir üstünlüğü söz konusu. Konyaspor, İstanbul temsilcisini Konya'da 10 kez yenmeyi başarırken sadece 2 kez kaybetti. 3 mücadele de eşitlikle tamamlandı. İstanbul temsilcisine iç sahada son mağlubiyetini 30 Ağustos 2013’de 2-1'lik skorla alan yeşil beyazlılar, daha sonra Konya’da oynadığı 6 mücadelede de yenilgi yüzü görmedi. Bu süreçte 5 galibiyet alan yeşil beyazlılar, 1 karşılaşmayı da berabere tamamladı.

konyaspor-rakibine-ustun-001.jpg

KARTAL İLE BUZ İKİNCİ KEZ RAKİP

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa'nın yeni Teknik Direktör İrfan Buz ile bugünkü maçta 2. kez karşı karşıya gelecek. Teknik Direktör İrfan Buz ile daha önce bir kez karşılaşan İsmail Kartal, rakibinin takımını yenmeyi başarmıştı. 25 Ekim 2014'te oynanan müsabakada o dönem Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü yapan İsmail Kartal, o dönem Gençlerbirliği'ni çalıştıran İrfan Buz'un takımını 2-1 mağlup etmişti.

kartal-ile-buz-ikinci-kez-rakip.JPG

TARAFTAR LOCAYA DA GİREMEYECEK

Hatırlanacağı üzere daha önce TFF, yapılan istişareler sonucunda belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla, lig ve kupa müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınmasına karar vermişti. Ancak Salı akşamı Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 20.11.2020 Cuma günü saat 20.00’den itibaren tüm spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağı açıklandı. Kabine toplantısı sonrası kamuoyuna yapılan bilgilendirmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu, İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi kapsamında localara seyirci alınmayacağını Süper Lig Kulüplerine bildirdi.

taraftar-locaya-da-giremeyecek.jpg

MUHTEMEL 11’LER

KONYASPOR: Eray, Uğur, Abdülkerim, Skubic, Guilherme, Amir, Jevtovic, Ömer Ali, Milosevic, Cikalleshi, Kravets

Teknik Direktör: İsmail Kartal

KASIMPAŞA: Ramazan, Sadiku, Tarkan, Hadergjonaj, Haddadi, Tırpan, Yusuf, Hajradinovic, Aytaç, Varga, Hodzic

Teknik Direktör: İrfan Buz

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

SAAT: 16.00

YAYIN: beIN SPORTS HD1

HAKEM: Yasin Kol

konyaspor-kasimpasa-ilk-11ler.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ