Konyaspor’un rakibi Rizespor

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında bugün deplasmanda Çaykur Rizespor’un konuğu olacak. Didi Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Özgür Yankaka yönetecek.
Konyaspor’un rakibi Rizespor

Spor Toto Süper Lig’de son 3 maçında 2 beraberlik ve 1 de yenilgi alarak galibiyete hasret kalan İttifak Holding Konyaspor, geçen hafta sahasında 0-0 berabere kaldığı Kayserispor maçından sonra puanını 41’e yükseltmişti. Ligin tamamlanmasına 7 maç kala artık kazanıp rahatlamayı planlayan yeşil beyazlılar, bugün deplasmanda Çaykur Rizespor’un konuğu olacak. Son maçında deplasmanda Antalyaspor’u 3-2 yenmeyi başaran Çaykur Rizespor’un ise 39 puanı bulunuyor. 36. haftaya 12. sırada giren Konyaspor’un, 13. sıradaki Çaykur Rizespor’a konuk olacağı randevu bugün Çaykur Didi Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayacak. Mücadelede hakem Özgür Yankaya düdük çalacak.

REKABETTE 32. RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor, bugün Çaykur Rizespor ile tarihindeki 32. maçına çıkacak. Rize temsilcisiyle daha önce 31 maçta rakip olan Anadolu Kartalı, bu müsabakaların 8'ini kazanırken 9'unu kaybetti. Ekipler arasındaki 14 maç ise beraberlikle sona erdi. 31 maçlık süreçte Konyaspor'un attığı 36 gole Rizespor 41 golle yanıt verdi. Bu sezonun ilk yarısında 15. hafta maçında Konya'da oynanan müsabaka 1-1 eşitlikle sona ermişti.

ÖZGÜR YANKAYA İYİ GELMİYOR

İttifak Holding Konyaspor'un bugün deplasmanda oynayacağı Çaykur Rizespor maçını yönetecek olan hakem Özgür Yankaya, yeşil beyazlılara iyi gelmiyor. Özgür Yankaya, Konyaspor'un 19. kez bir maçında düdük çalacak. Yeşil beyazlılar Yankaya'nın yönettiği daha önceki 18 karşılaşmanın yalnızca 3'ünü kazanabildi. 4 maçtan beraberlikle ayrılan Anadolu Kartalı, diğer 11 müsabakayı ise yenilgiyle tamamladı. Bugün oynanacak mücadelede Yankaya'nın yardımcılıklarını Alparslan Dedeş ve Deniz Caner Özaral yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Emre Malok olacak.

5 İSİM CEZA SINIRINDA

İttifak Holding Konyaspor'da 5 futbolcu, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlılarda savunmacı Nejc Skubic ile Abdülkerim Bardakcı, orta saha futbolcusu Amir Hadziahmetovic ve forvet oyuncuları Artem Kravets ile Sokol Cikalleshi'nin 3'er sarı kartı bulunuyor. Bu futbolcular, bugün deplasmanda sahada oynanacak Çaykur Rizespor müsabakasında forma giymeleri ve sarı kart görmeleri halinde, bir sonraki hafta iç sahadaki Hatayspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Konyaspor'un Hatayspor ile oynayacağı Süper Lig 37. hafta maçı ise MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 24 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak.

RİZESPOR'DA SON DURUM

Son maçında deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'u 3-2 yenen Çaykur Rizespor, Konyaspor maçı öncesi 39 puanla 13. sırada yer alıyor. Rize temsilcisinde sağlık sorunları bulunan Doğan Erdoğan ve Zafer Görgen ile sarı kart cezalısı Yasin Pehlivan kadroda yer almayacak. Antalya deplasmanında sakatlanan Abdullah Durak ile Eric Sabo'nun durumları ise maç saatinde sağlık kurulunun raporuna göre kesinlik kazanacak. Geçen hafta hastalığı nedeniyle Antalya deplasmanına götürülmeyen kaleci Gökhan Akkan'ın ise yeniden kadroda yer alması bekleniyor. Çaykur Rizespor'da sarı kart sınırında bulunan Godfred Donsah, Selim Ay, İsmail Köybaşı, Tunay Torun, Yasin Meriah, Eric Sabo, Fernando Andrade ve Damjan Dokoviç kart görmesi halinde Gençlerbirliği mücadelesinde görev alamayacak.

“ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR"

Konyaspor maçının kendileri için zor bir karşılaşma olacağını dile getiren Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun "Çok önemli bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Zor bir maç bizi bekliyor. Onlar da çok hoca değişikliği yaptı. İlhan Palut gibi çok değerli genç, idealist bir hocaları var. İyi bir kadroya sahipler, deplasmanda da iyi bir futbol oynuyorlar. Biz kendi evimizde kazanmak ve bu devamlılığı sağlamak adına Allah'ın izniyle kazanan taraf olmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin kendisine sıkışık fikstür ve takımdaki eksik oyuncular ile alakalı sorusuna yanıt veren Uygun "Bizde pazar sürprizleri bitmez misali bizde her türlü sürpriz var. Dolayısıyla sıkıntı yok. Çalışacağız, hangisi hazırsa o oynayacak. Herkes verilen görevi yerine getirecek" ifadelerini kullandı.

 

MUHTEMEL İLK 11’LER

RİZESPOR: Tarık, Baiano, Selim, Talbi, İsmail, Abdullah, Dokovic, Boldrin, Sabo, Samudio, Remy,

Teknik Direktör: Bülent Uygun

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Adil, Abdülkerim, Guilherme, Amir, Jevtovic, Milosevic, Sekidika, Bytyqi, Cikalleshi

Teknik Direktör: İlhan Palut

STAT: Çaykur Didi

SAAT: 16.00

HAKEM: Özgür Yankaya

YAYIN: beIN SPORTS HD
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :