Konyaspor'un rakibi Trabzonspor

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig’in 33. haftasında bu akşam akşam Trabzonspor’la karşılaşacak. Geçen hafta zorlu Başakşehir maçından galip gelerek ligde kalma yolunda önemli bir 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlılar, bu maçı da kazanmayı başarırsa son haftaya rahat girecek.
Konyaspor'un rakibi Trabzonspor

Süper Lig’de kötü bir sezon geçiren İttifak Holding Konyaspor’da koronavirüs arası sonrası alınan başarısız sonuçlar takımı ligin dibine itmişti. Son maçları oldukça yüksek heyecana sahip olan yeşil beyazlılar 30. haftada oynadığı Çaykur Rizespor maçından son anda galibiyetle ayrılarak ligde kalma umudunu filizlendirmişti. 31. haftada mutlak 3 puan alması gereken Gaziantep maçından son anlarda yediği gollerle mağlubiyetle ayrılan yeşil beyazlılar yine düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Son olarak sahasında şampiyonluk adayı Medipol Başakşehir’i ağırlayan yeşil beyazlılar, olağanüstü performans sergilediği maçta rakibini 4-3 yenmeyi başarmış, ligde kalma yolunda yine kritik bir 3 puana sahip olmuştu. Bu skor sonrası puanını 30'a yükselterek ligin dibinden çıkmayı başaran ve 15. sırada yer alan Anadolu Kartalı, bugün zorlu bir maça daha çıkacak. Sezonun 33. hafta maçında deplasmanda Trabzonspor'un konuğu olacak yeşil beyazlılar, bu maçtan da galip ayrılabilirse ligde kalmayı yüksek oranda garantileyecek.

RAKİPLER BİRBİRİYLE OYNAYACAK

İttifak Holding Konyaspor'un Trabzonspor'la oynayacağı ligin 33. haftasında, yeşil beyazlıların altında yer alan 29 puanlı Yeni Malatyaspor ile 29 puanlı Çaykur Rizespor birbiriyle karşılaşacak. Yeşil beyazlılar, Trabzon'dan 3 puanla dönmeyi başarır, diğer maçtan da bir ekip galibiyetle ayrılırsa yenilen takım yeşil beyazlıların 4 puan altında kalacak ve Konyaspor sezonun bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantileyecek. Eğer Ç.Rizespor-Yeni Malatyaspor maçından kazanan çıkmaz ve ekipler sahadan 1'er puanla ayrılırsa bu durumda ligden düşen takımlar son hafta belli olacak. Sezonun 34. haftasında İttifak Holding Konyaspor, Aytemiz Alanyaspor'la, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe'yle, Yeni Malatyaspor ise Gaziantep'le karşılaşacak.

GOLCÜ MİYA CEZALI

İttifak Holding Konyaspor'un bu sezonki en skorer ismi olan, Medipol Başakşehir maçında da attığı 2 golle yıldızlaşan FaroukMiya, sarı kart cezası sebebiyle Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Yeşil beyazlılarda ayrıca sakatlığı bulunan Volkan Fındıklı da Trabzonspor maçında oynayamayacak. Rakip Trabzonspor'da ise sarı kart cezalısı Jose Sosa Konyaspor karşısında forma giyemeyecek.

6 İSİM SINIRDA BULUNUYOR                            

İttifak Holding Konyaspor'da 6 futbolcu, zorlu Trabzonspor maçı öncesi sarı kart sınırında bulunuyor. Yeşil beyazlılarda Deni Milosevic, Ferhat Öztorun, MarkoJevtovic, Uğur Demirok, Ömer Ali Şahiner ve Ali Turan, Trabzonspor maçında forma giymeleri ve sarı kart görmeleri halinde sezonun son haftasında iç sahada oynanacak olan Aytemiz Alanyaspor maçında takımlarını yalnız bırakacak.

DEPLASMAN KÂBUSU BİTSİN!

Süper Lig'de çıktığı son dört deplasman maçını da kaybeden İttifak Holding Konyaspor, bu akşam oynayacağı Trabzonspor maçıyla bu kâbusu sona erdirmeyi planlıyor. Koronavirüs arasından sonra dış sahalarda yüzü gülmeyen yeşil beyazlılar, ilk olarak Ankara'da Gençlerbirliği'ne 2-1, ardından İstanbul'da Beşiktaş'a 3-0, son olarak da Gaziantep'te Gaziantep FK'ya 3-1 yenilmişti. Anadolu Kartalı, bu sezon üst üste dört dış saha yenilgisi almadı. Son 3 deplasman maçını kaybeden İttifak Holding Konyaspor, Trabzon'dan puan çıkararak bu seriyi bitirmeyi hedefliyor.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR: Uğurcan, Hosseini, Costa, Pereira, Novak, Abdulkadir Parmak, Ndiaye, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Sörloth

Teknik Direktör: Hüseyin Çimşir

KONYASPOR: Ertuğrul, Alper, Anicic, Uğur, Skubic, Amir, Jevtovic, Jonsson, Shengelia, Ömer Ali, Milosevic

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

STAT:Medical Park

SAAT: 21.00

HAKEM: Atilla Karaoğlan

YAYIN:beIN SPORTS2
 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ