Konyaspor'un yeni transferi devlerin radarındaydı!

Konyaspor’un Hırvatistan’ın Sibernik takımından transferi Niko Rak, 1-2 sene öncesine kadar Manchester City ve Barcelona’nın radarına girdiği öğrenildi. Peki devlerin dikkatini çeken Niko Rak kimdir, analiz haberde.
Konyaspor'un yeni transferi devlerin radarındaydı!

Yeşil beyazlıların son Balkan seferinde kazandığı oyuncu olan 19 yaşındaki Niko Rak, futbola ülkesinin takımı Sibernik’te başladı. Hırvatistanlı oyuncu U-17 ve U-19 merdivenlerinden hızlı çıkmasının ardından 2021 yılında Sibernik’in as takımında forma bulmaya başladı. Güncel değeri 1.50 milyon euro olan oyuncu Arabamcom Konyaspor’a imza atarak ilk defa ülke dışında bir takımda oynayacak.

ÖN LİBERO OYNUYOR
Orjin bölgesi ön libero olan oyuncu Hırvatistan Ligi’nde (kupa maçları dahil) 18 kez forma giydi ve 897 dakika sahada kaldı. Rak bu maçlarda hiç gol atamazken, yeşil beyazlı forma ile kariyerinde ilk golü atmaya çalışacak. 19 yaşındaki oyuncu ülkesinin formasını ise 8 kere giydi ve gençlerde 1 gol buldu. Konyaspor’un uzun vadede 4.5 yıllığına imza attırdığı Rak için bir dönem devlerde futbolcuyu izledi.

rak-italya.png

CİTY VE BARCELONA İZLEDİ
İtalya futbol sitesi tuttumercatoweb Niko Rak’ın Konyaspor transferi sonrası yaptığı haberde “Konyaspor Hırvat yeteneği transfer etti, O’nu Barca da takip etti” paylaşımında bulundu ve transfer bilgisini verdi. Hırvatistan bir spor sitesinin 2021 yılı haberinde ise Rak’ın yenetekli bir genç oyuncu olduğu ve Manchester City’nin scout ekiplerinin futbolcuyu yakından izlediklerini okuyucularıyla paylaştı.

rak-city.png

UFUK KENDİRCİ- YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :