Konyaspor'un yeni transferini tanıyalım

Yeşil beyazlılar 6 numarasına kavuştu. Anadolu Kartalı en son Katar Al Rayyan takımında forma giyen ve kariyerinde birçok başarısı olan Steven N’Zonzi ile anlaştı. Bonservisi elinde olan 34 yaşındaki oyuncunun kariyeri analiz haberde incelendi.
Konyaspor'un yeni transferini tanıyalım

TÜMOSAN Konyaspor N’Zonzi’yi Konya’ya getirdi. Anadolu Kartalı 6 numara için sezon sonunda takımdan ayrılan Andreas Bouchalakis yerine Fransız orta saha Steven N’Zonzi ile anlaştı. Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic’in raporu doğrultusunda yapılan transferde Tecrübeli Hoca ligdeki iki maçta merkezde farklı oyuncuları tercih etmiş ve 6 numara için transferin gerekli olduğunu belirtmişti

kule-izni-2.jpg

GÜÇLÜ FİZİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
34 yaşındaki 1.96 boyundaki Steven N’Zonzi elinde bonservisi ile Konyaspor’da. Gece saatlerinde şehre gelen Fransız oyuncu taraftarlar tarafından karşılandı. Oyuncu yeşil beyazlı formada başarılı olmak istediğini dile getirdi. 15 numaralı oyuncu geçmiş kariyerinde Fransa, İngiltere ve İtalya’nın üst düzey takımlarında forma giydi ve kupalar kazandı. N’Zonzi Türkiye’de Galatasaray forması giymişti.

oyuncunun-basarilari.jpg

Oyuncunun başarıları

Steven N’Zonzi profesyonel futbolculuk kariyerine dikkat eden bir yapıya sahip. Fransız oyuncu ülkesinde 2002 yılında futbola başlarken, geride kalan 21 yıllık serüvende 11 kere maç kaçırdı. (Son sakatlığı 2018-19 sezonu) Steven N’Zonzi’nin kariyerinde Fransa ile bir kez dünya kupası, bir kez UEFA Uluslararası kupa kazanırken, Sevilla’nın ambargo koyduğu UEFA kupasında 2015-16 yılında UEFA kupası kazandı. Steven’in kariyerindeki en skorer dönemini Sevilla’da yaşadı. 136 maçta 8 gol, 7 asist.

eksi-ve-artilari-001.jpg

Eksi ve artıları

Roma’dan Al Rayyan’a transfer olan Steven N’Zonzi, Katar’daki son maçını 8 Mayıs 2023’te çıktı. Körfez’de toplam 53 maça çıkan orta saha oyuncusu 7 gol, 3 asist yaptı. 3 aydır boşta olan futbolcunun takımı adapte olması zaman alabilir. Steven’in hızı yüksek değil. Diğer yandan oyuncunun yaşı ileride olmasına karşın devamlılığı yüksek ve gol atmayı seviyor. N’Zonzi skorer bir ön libero. Galatasaray’da Torreira- Oliviera ile Fenerbahçe’den Crespo’nun gol verilerine yakın.

eksi-ve-artilari.jpg

 Muhabir
Etiketler :