Konyaspor'un yıldızı Guilherme ile özel röportaj

Konyaspor'un yıldız oyuncusu Guilherme, Yeni Haber Gazetesi Spor Müdürü Ufuk Kendirci'ye kariyer planından sezonla ilgili düşüncesine, taraftarlarla olan ilişkisinden asist krallığındaki hedefine kadar çok önemli açıklamalarda bulundu. Guilherme, taraftara mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.
Konyaspor'un yıldızı Guilherme ile özel röportaj

Konyaspor’da istikrar ve başarı denilince akla gelecek ilk oyunculardan Guilherme Sitya. Süper Lig’de en çok süre alan, skora en çok katkı veren futbolcu olan Guilherme, bu sezon kariyer rekorunu geliştirdi ve Polonya’daki asist rekorunu egale etti. Sadece saha içindeki başarılarıyla değil, saha dışında taraftarlarla arasında özel bir bağ kuran, yeşil beyazlıların sevgilisi Guilherme Sitya, Yeni Haber Gazetesi’ne çok önemli açıklamalarda bulundu. Brezilyalı bek röportajın ilk bölümünde gelecek planı, Konyaspor’daki durumu, taraftarla ilişkisi ve asist krallığındaki yarışı değerlendirdi, Guilherme’nin taraftara bir de mesajı vardı.

1-Türkiye’yi sarsan deprem zamanında imzalı formanı açık arttırmada paylaştın ve geliri deprem bölgesine gönderildi. Sosyal medyada taraftarla etkileşimin iyi durumda. Taraftar etkinliklerinde yer alıyorsun, Konyaspor taraftarına karşı bu aidiyet duygun hakkında neler söylersin?

Öncelikle deprem bölgesine yardım yapabilmek için üzerimize düşen ne gerekiyorsa bunu yapmalıyız. Olanaklarımız varsa bunu değerlendirmeliyiz. Çünkü ailem beni bu şekilde büyüttü, böyle gördüm. Mağdur olan insanı gördüğüm zaman yardım etmeliyiz. Konyaspor taraftarlarıyla ilgili yaptığımız etkinliklere gelirsek bu zamana kadar Konyaspor taraftarı bana ne verdiyse hep ben de onlara aynı şekilde karşılık vermek istedim. Kendilerine sevgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.

roportaj-1.png

2- Kariyerine nerede devam etmeyi düşünüyorsun, Konyaspor’da gelecek sezon devam edecek misin?

Kendimi çok iyi hissediyorum ve futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Baktığımız zaman Türkiye’de kalabilirim. Bu ülkeyi seviyorum. Kulübüm gelecek sezon benim kontratımın bittiğini biliyor. Benimle bu konuyu konuşmak isterlerse konuşabiliriz. Önceden kariyer planımı spontane yapıyordum. Ancak belirli bir seviyeye geldikten sonra her şey ile ilgili daha ciddi düşünmem gerekiyor. Şu anda kariyerimi planlıyorum. Vücudum ve kafam aynı hareket ettiği sürece futbol oynamaya devam etmek istiyorum. En azından her şey yolunda giderse 3-4 yıl daha futbol oynayabilirim. Futbol oynamayı çok seviyorum. Ailemden uzun süredir ayrı yaşıyorum. Bu kolay bir şey değil. Eğer yaptığın şeyi sevmezsen başarılı olamazsın. En iyisi olmayabilirsin fakat mesleğini seviyorsan ve çalışıyorsan dünyanın en iyisini ortaya koyacak potansiyel vaat ediyorsun.

guilherme-2-kopya.jpg

3- Asist krallığında Borini’nin ardından ikinci sırada yer alıyorsun. Bu sezonu asist kralı olarak tamamlayacak mısın?

Son 3 maçta asistlerim oldu. Tabi ki bu durum beni tatmin etmiyor. Ancak moral olarak iyi hissettiriyor. Her maça çıktığımızda bugün asist yapmalıyım diyerek başlamıyorum. İşimi seviyorsam ve arkadaşlarımla iyi anlaşıyorsam skor kendiliğinden gerçekleşiyor. Borini ve benim görev tanımlarım birbirinden farklı. Benim önceliğim savunma yapmak. Hücum yapmam gerekiyorsa hücum yapıyorum. Hocamın taktiğine göre, maça göre hareket ediyorum. Savunma yapıyorum ama skor için de elimden geleni yapıyorum.

guil.jpg

4- Dünya futbolunda sol bek ve golcülerin neslinin azaldığını düşünüyorum. Türkiye’de de bu geçerli. İstanbul takımları milyonlarca para vermesine rağmen sol bek arayışları devam ediyor. Guilherme ligde pozisyonun en iyisi. Yurt içi ve yurt dışı transfer teklifi aldı mı?

Kulübümüze iyi olmayacak, menfaatine yaramayacak bir teklifi kesinlikle düşünemem. Teklifler ile menajerim ilgileniyor. Bana bir teklif ulaşmadı. Transfer iddiası kesin değilse veya resmiyete kavuşmadıysa menajerim zaten bana ulaşmadan teklifi geçersiz bırakır. Bana ulaşmış herhangi bir teklif yok. Burada olmaktan mutluyum. Devam etmek istiyorum. Neler olacağını ilerdeki günlerde göreceğiz.

roportaj.jpg

5- Salı günü Alanyaspor ile deplasmanda maç oynayacaksınız. Hem Alanyaspor maçı hem de taraftarlara sezonla ilgili genel bir mesaj vermek ister misin?

Bu sezon istediğimiz neticeyi alamamış olsak da tam anlamıyla maçlarımızı kazanmaya odaklanmış durumdayız ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Alanyaspor maçında orayı cehenneme çevirmelerini istiyoruz. Koçlarımızla birlikte performansımızı arttırmaya çalışıyoruz. Kayserispor maçında beklediğimiz ve aldığımız netice farklıydı. Hazırlıklarımızın verdiği tüm enerjimizi sahada göstermek istiyoruz. Genel bir yorum yapmam gerekirse taraftarlarla ilgili her taraftarın maça gelme özgürlüğü var. Onlara sahada keyif vermek istiyoruz. Biz de insanız ve hata yapabiliyoruz. Zaman zaman taraftarların tepkisini görebiliyorum ve bunu anlayabiliyorum. Ancak bize inanmayı bırakmamalılar. Onlara ihtiyacımız var. Full stadyumu gördüğümüzdeki oyunumuz daha farklı oluyor. Tabi ki kulüp için oynuyoruz ama aslında taraftarlar için oynuyoruz. Onlar olmadan her şey eksik kalacaktır.

 Muhabir
Etiketler :