Konya’ya bir müjde daha; Dev baraj yapılacak

Tarım ve sanayi kenti Konya’ya dev baraj yapılacak. DSİ Konya Bölge Müdürlüğü baraj yapımı için ihale tarihini paylaştı.
Konya’ya bir müjde daha; Dev baraj yapılacak

Tarım ve sanayi kenti olan Konya'ya önemli bir müjde daha geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürlüğü, Konya'nın su ihtiyacını karşılamak ve tarımsal faaliyetleri desteklemek amacıyla yeni bir barajın yapımı için adım attı. DSİ, Konya Halkapınar Delimahmutlu Barajı yapımı için ihale tarihini açıkladı.

Konya Halkapınar Delimahmutlu Barajı yapım işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesine göre açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek. Tekliflerin sadece elektronik ortamda EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden alınacağı belirtildi. İhaleyle ilgili detaylı bilgiler aşağıda yer alıyor:

Proje Adı: Konya Halkapınar Delimahmutlu Barajı

Barajın Niteliği: Temelden yüksekliği 49,00 metre olan Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu Baraj İnşaatı

Yapılacağı Yer: Konya ili Halkapınar İlçesi Delimahmutlu Köyü

Süresi/Teslim Tarihi: Yer tesliminden itibaren 1100 (BinYüz) takvim günü

İşe Başlama Tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak.

Bu gelişmeyle birlikte, Konya'nın su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılması ve tarımsal üretimin desteklenmesi hedefleniyor. Barajın tamamlanmasıyla birlikte, Konya'nın su ve tarım alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması için önemli bir adım atılmış olacak.

 Editör