Konya’ya teleferik müjdesi! İşte başlangıç ve bitiş yeri!

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye’nin en uzun ikinci teleferik hattını Konya’ya kazandıracaklarını dile getirdi. Uludağ’daki teleferiğin ardından en uzun hattı yapacaklarını dile getiren Başkan Pekyatırmacı, “5.1 kilometre uzunluğundaki teleferik hattımız Sille Seyir Tepesi’nin girişinden başlayacak, Gevale Kalesi’nde sona erecek.” dedi.
Konya’ya teleferik müjdesi! İşte başlangıç ve bitiş yeri!

Selçuklu Belediyesi, şehre yatırımlarda hız kesmiyor. Kültürel projelerin yanında sosyal yatırımlara da yoğunlaşan Selçuklu’da önümüzdeki dönemde önemli merkezler yapılacak. Konya basınıyla kahvaltı organizasyonunda bir araya gelen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, fizibilite çalışmalarını bitirir bitirmez şehre teleferik hattı kazandıracaklarını dile getirdi.

selcuklu-belediyesi-konya-basini-ile-kahvalti-1.jpg

Sille Seyir Tepesi’nin aşağı kısmından başlayacak olan teleferik seyir tepesinin üstünde düzenleme çalışmalarının devam ettiği yerde yapılacak durak alanında mola vereceğini belirten Başkan Pekyatırmacı, teleferiğin Gevale Kalesi’ne kadar uzanacağını söyledi. Başkan Pekayırmacı,”Teleferiğin toplam uzunluğu 5,1 kilometre olacak. Bu da Bursa Uludağ’daki teleferiğin ardından Türkiye’nin en uzun teleferik hattı anlamına geliyor. Yani Türkiye’nin en uzun ikinci teleferik hattı Konya’ya ve Selçuklu’ya kazandırılacak” ifadelerini kullandı.

SİLLE’YE HAFTA SONLARI 50 BİNDEN FAZLA ARAÇ GİRİYOR

Selçuklu’nun önemli değerlerinden olan Sille’nin özellikle hafta sonları çok yoğun olduğunu kaydeden Başkan Pekyatırmacı, “Hafta sonları Sille’de ciddi bir yoğunluk oluyor. Baraja ve Tatköy’e giriş güzergahlarını değiştirdik. Bir miktar yoğunluğu azalttık fakat hala baya bir kalabalık oluşuyor. Silleye hafta sonları tahminimce 50 binin üzerinde araç girişi oluyor. Farklı cazibe merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü şehrimize gelen turist sayısı artıyor. İçeride de hareketliliğimiz artıyor. İnsanlar eskiye göre çok daha fazla dışarı çıkıyor. Bu ihtiyaçları karşılamak için alternatif yerler oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

konyaya-teleferik-mujdesi-iste-baslangic-ve-bitis-yeri.jpg

‘KELEBEKLER VADİSİ ÖNEMLİ BİR ÇEKİM MERKEZİ OLDU’

Kelebekler Vadisi’nin özellikle şehir dışından yoğun talep gördüğünü belirten Başkan Pekyatırmacı, “Şehirlerin turizm potansiyelini artırmak istiyorsak, alternatif alanları oluşturmamız lazım. Ama nitelikli yerler olmalı. Örneğin Kelebekler Vadisi gerçekten şehrimizin önemli bir çekim merkezi oldu. Türkiye genelinde ciddi bir reklam çalışması yapıyoruz. Buraya gelen misafirlerimizle sohbet ediyoruz. Çocukları ısrar ettiği için İstanbul’dan hızlı trenle Kelebekler Vadisi’ni ziyarete geldiklerini söylüyorlar. Konya’da önemli bir hareketliliği sağlamış durumdayız. Fakat Kelebekler Vadisi güzel ilgi görüyor deyip burada kalmamalıyız. Daha farklı projeler de gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü ciddi bir potansiyele sahibiz.” şeklinde konuştu.

ahmet-pekyatirmaci.jpg

GEVALE KALESİ’NE KARŞILAMA MERKEZİ YAPILIYOR

Gevale Kalesi’ne karşılama merkezi yapacaklarını vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, “Gevale’de Roma dönemine uzanan kalıntılar bulduk. Oraya karşılama merkezi de planlıyoruz. Çıkan tarihi eserler sergilenecek. Gevale de müthiş bir değer. Geçtiğimiz günlerde Sille ile ilgili görüşmeler yapmak için Yunanistan’a gittim. Orada Kavala Belediyesi ile görüştüm. Kavala’nın ismi Gevale’den geliyor. Yunanistan’a Anadolu’dan giden Hristiyanlar yerleşim yerlerine isim koyarken buradan esinlenerek koyuyorlar. Gevale’de önemli çalışmalar yapıyoruz. Kazdıkça yeni şeyler buluyoruz. Bir taraftan da orası için gezi güzergahı oluşturuyoruz. Yeni bir destinasyon olacak.” dedi.

SELÇUKLU MEDENİYET MÜZESİ KURULACAK

Türk tarihini, bilim adamlarını anlatacakları Selçuklu Medeniyet Müzesi’ni kuracaklarını dile getiren Başkan Pekyatırmacı, “Bunlarla birlikte gençlerimize, çocuklarımıza anlatmamız gereken zengin bir tarihimiz var. İbni Sina, Biruni, Cezeri önemli isimler. Bunlarla birlikte devletlerimiz var. Orta Asya’dan itibaren Anadolu Selçuklu’nun bitişine kadar anlatacağımız büyük bir müze yapalım dedik. Selçuklu Medeniyet Müzesi’ni oluşturacağız. Devletlerimiz, ilim adamlarımız, bilim adamlarımız bunların hepsini derli toplu anlatacağımız müze oluşturacağız. Dijital ortamlar da olacak. Kelebekler Vadisi’nden merkeze doğru gelirken sağ tarafta bir ağaçlık alanımız var. Belediyemize ait. Oraya büyük bir müze yapacağız.” ifadelerini kullandı.

selcuklu-belediyesi-konya-basini-ile-kahvalti-2.jpg

KÜLTÜR VADİSİ PROJESİ YOĞUN İLGİ GÖRECEK

Tüm bu projelerin içinde yer alacağı Kültür Vadisi Projesinin yoğun ilgi göreceğini kaydeden Başkan Pekyatırmacı, “Kelebekler Vadisi, Selçuklu Medeniyet Müzesi, Sille, Seyir Tepesi, Gevale’den oluşan Kültür Vadisi projemiz var. Konya dışından gelenler en az bir gün boyunca tur yapmış olacak. Zaten sadece Sille’yi detaylı gezmeye kalkarsanız bir gün burada geçer. Böyle bir Kültür Vadisi Projesiyle şehrimize önemli bir değer katmayı düşünüyoruz. Hem dışarıdan gelen misafirlerimiz için hem de Konyalılarımız için gözde mekanlar olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :