Konya'ya yakışmayan kaldırımlar

Konya'nın turizm merkezi Mevlana Türbesi'nin de bulunduğu Aziziye Caddesi üzerinde bulunan bazı kaldırımların kırık dökük olması insanların yürümesini zorlaştırırken aynı zamanda tepkilere yol açıyor.

Turizm; şehrimizin, ülkemizin tanıtılması açısından ve ekonomik getirileri göz önüne alındığında önemli bir sektör olarak göze çarpıyor. Bakıldığında Konya’nın o kadar güzel yerleri ve yapılması gereken projeleri varken Konya turizmi sadece Mevlana Müzesi’ne bağlı görünüyor. Her ne kadar Konya, Mevlana Müzesi ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekse de farklı alanlarda farklı çalışmalar ile bunun çeşitlendirilmesi gerekiyor.

İNSANLAR YÜRÜMEKTE ZORLANIYOR

Konya’nın elinde turist çeken sadece Mevlana Müzesi varken adeta onun da ziyaret edilmemesi için hareket ediliyor.  Konya halkının yanında yerli ve yabancı turistlerin de yoğun olduğu Aziziye Caddesi üzerinde kırık dökük bazı kaldırımlar ise dikkat çekiyor. İnsanlar, yürümekte zorlanılan kaldırımlarda çoğu zaman takılıp düşme tehlikesiyle de karşı karşıya kalıyor.

ÇUKURLARLA BÜYÜK MÜCADELE VERİLİYOR

Konya’nın göbeğinde bu kaldırımların bu halde durması ise anlaşılır bir hal değil.  Arabalardan kaldırımlarda yer bulamayan vatandaşlar buldukları kaldırımların da kırık dökük olmasından dolayı yine o kaldırımları kullanamıyor.  Kaldırımdaki çukurlara takılmamak için büyük çaba sarf eden vatandaşlar, kimi zaman araç yoluna inerek ilerlemeye çalışıyor. Vatandaşlar ve bölge esnafı sürekli yap-boz şeklinde değiştirilen kaldırım taşlarını görmüşken Konya’nın turizm merkezinde kırık dökük kaldırımların düzeltilmesini istiyor.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

as1-002.jpg

as2-001.jpg

Bakmadan Geçme