Konya’ya yapılan uyuşturucu sevkiyatında yok yok! Polisleri kurye olarak kullanan örgüt liderinin kimliği şoke etti

Adana’dan Konya’ya yapılan uyuşturucu sevkiyatında, aracında uyuşturucu ile yakalanan polis memurunun telefonundan çıkanlar şaşkına çevirdi. Aralarında narkotik ve terör şube polislerinin de olduğu 20 kişilik çete operasyon sonucu ifşa olurken örgüt liderinin kimliği ise herkesi şoke etti.
Konya’ya yapılan uyuşturucu sevkiyatında yok yok! Polisleri kurye olarak kullanan örgüt liderinin kimliği şoke etti

Adana’dan Konya’ya gelen bir araçla uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan Konya Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 kişilik uyuşturucu çetesinin foyasını meydana çıkardı. Kent girişinde kuryenin bulunduğu aracı arayan ekipler, yapılan aramada 25 kilogram eroin ele geçirirken kuryenin polis memuru olduğu ortaya çıktı. Polis memuru F.K. ile yanındaki eşini gözaltına alan Narkotik polisi, şüphelinin cep telefonuna da el koydu.

CUMHURİYET SAVCISI TALİMAT VERMİŞ

Şüpheli F.K'nin telefonunda yapılan incelemede, polisler bir şok daha yaşadı. WhatsApp mesajlaşma uygulamasını inceleyen polisler, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı O. Y.’nin F.K'ye uyuşturucu sevkiyatı ile ilgili talimatlar verdiğini tespit etti. Konya Emniyet Müdürlüğü ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ele geçirilen dijital materyaller sonrasında soruşturmayı derinleştirdi.

sevkiyat-002.jpg

ARKADAŞININ ARACIYLA TAŞIMIŞ

8 ay süren teknik takip ve çalışmalar sonrasında savcının, Antalya'da lise arkadaşından emanet bir araç aldığı ve bu aracı uyuşturucu sevkiyatında kullandığı da tespit edildi. O.Y.’nin uyuşturucu sevkiyatı öncesinde örgüt üyelerine talimat verdiği, uyuşturucu sevkiyatını yapacak olan kurye ile buluştuğu, teslimatın nasıl olacağı konusunda kuryeye talimat verdiği belirlendi.

SABAH

İlgili Haberler