Konya'ya yeni ünvan verilecek... Konya trafiğiyle ilgili önemli gelişme... Ucuz ekmek müjdesi! Başkan Altay'dan çok önemli açıklamalar!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yatırımlar, projeler ve gündemle ilgili basın toplantısı düzenliyor.
Konya'ya yeni ünvan verilecek... Konya trafiğiyle ilgili önemli gelişme... Ucuz ekmek müjdesi! Başkan Altay'dan çok önemli açıklamalar!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yatırımlar, projeler ve gündemle ilgili basın toplantısı düzenliyor.

Başkan Altay’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

-300 araç ve 1500 personelle kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde yoğun çalıştık.

-İklim Şurası’nı geçtiğimiz günlerde başarıyla gerçekleştirdik. İklim değişikliğinden en fazla etkilenen il olan Konya’da 650’den fazla bilim insanını ağırladık. Konya’da alınan sonuç bildirgesi Türkiye’ye yol çizecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a çok teşekkür ederiz.

-Sıfır Atıkla mücadelemiz sürüyor. Türkiye’de ilk defa Sıfır Atık Daire Başkanlığı ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığını ilk defa Konya Büyükşehir Belediyesi kurdu.

- Tarımsal desteklemelerimiz sürüyor. Bu sene Meram’da aspir ekeceğiz. Yerli Tohum Milli Tarım projesi ile ilkokul 4. sınıf öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendiriyoruz. Engelli öğrencilerimize de benzer bir çalışma yürütüyoruz. Onları tarımla bilinçlendiriyoruz.

-Tarım Bakanımız Vahit Kirişçi memleketi Adana’dan sonra Konya’yı ziyaret etti. Bu bizim için değerliydi. Tarım Fuarı’mızda önemli bir ticaret oluştu. Teşekkür ediyoruz.

-Larende Dönüşümü ile ilgili önemli mesafe aldık. Bölgede surlarla ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Toplam 73 esnafımızla anlaştık. 2023 bitmeden esnafımızı yeni yerine taşıyacağız.

-Trafikle ilgili düzenleme yapıyoruz. Belh Kavşağında önemli bir düzenleme yaptık. Burada yaptığımız çalışmada trafiği kapatmadan, adeta ameliyat yapıyormuş gibi tamamladık. Peyzaj bitmek üzere. Burada araçların bekleme süresinde 80 saniye kazanacağız.

-Konya ulaşımda en ucuz şehir. Toplu ulaşımda sivile 4 yıldır, öğrenciye 2 yıldır zam yapmadık. Bu sene de zam yapmamak için elimizden geleni yapacağız. İrademizi yıl sonuna kadar göstereceğiz. Konya’da sivil 2,50 TL öğrenci 1,55 TL. Türkiye’nin en ucuz ulaşımı Konya’da. Ankara gibi illere göre giderimiz daha fazla, hatlarımız uzun, yolcu sayımız az. Bir günde 85 bin km yol yapıyoruz. Tüm bunlara rağmen vatandaşımızın yanındayız. Ankara, İzmir, İstanbul gibi illere göre bütçedeki kişi başı gelir payımız da düşük olmasına rağmen bu hizmeti verebiliyoruz. Konyalılar toplu ulaşıma son günlerde daha fazla yönelmeye başladı. HES kodunun kalktığı gün yolcu sayımız 50 bin arttı. Fiyatların ucuzluğu da yolcu sayısının artmasında etkili oldu. Yeni otobüslerimizi de almaya başladık. Mayıs itibarıyla hizmete girecek olanlar var. Sadece bu ay 200 milyon TL’lik otobüs alıyoruz. Ulaşım ağımız genişliyor. Otobüslerimizi öz kaynaklarımızla alıyoruz, herhangi bir finans kullanmıyoruz.

-Su fiyatlarında da en avantajlı şehirlerden biriyiz. Su fiyatlarında büyükşehirler arasında en alt sıralardayız, 26. sıradayız yanılmıyorsam. Bazı büyükşehirlerin yarı fiyatına su, üçte biri fiyatına ulaşım hizmeti veriyoruz.

-Ekmek konusunda da bir çalışma yapıyoruz. Konyalılar hem kaliteli hem de ucuz ekmeğe ulaşabilecek. Bu ay sonuna varmadan Fenni Fırın ismiyle yeni fırınımızla ekmek üretmeye başlayacağız.

-Engelsiz Mobil Konya Uygulaması ile geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’ndan ödül aldık. Engelsiz şehir olarak çok saha iyi yerlere geleceğiz.

-ASELSAN ile birlikte Akıllı Şehir Stratejisi’ni yürütüyoruz. Akıllı şehirler için birlikte yeni ürünler oluşturacağız. Özellikle Türk dünyasına projeler üreteceğiz. Bu da Konya’nın ihracatına kıymetli katkı sunacak.

-Barcelona’da gerçekleştirdiğimiz UCLG toplantısında Rusya-Ukrayna krizini ele aldık. Haziran ayında başkanlık görevini devralacağım. Birleşmiş Milletler’de Konya’yı temsil etmiş olacağım.

-İslami Dayanışma Oyunları’na 5 ay kaldı. İslam dünyası için çok önemli bir organizasyon. Başarıyla üstesinden geleceğiz. Tesislerimiz tamamlanmak üzere. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte tüm hazırlıkları yapıyoruz. Tüm İslam dünyasının gözü Konya’da olacak. 19 Mart’ta Gençlik ve Spor Bakanımızın katılımıyla Konya’ya İslam Ülkeleri Spor Başkenti ünvanı verilecek.

-Bunun ardından da İtalya’da yapılacak toplantıda Konya için önemli bir karar alınacak. Konya 2023 Yılında Dünya Spor Başkenti ünvanı kazanacak. Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise Madrid’den sonra ikinci şehir olacağız.

-Hayvan Pazarı’nı Kalınhanı Bölgesine taşıyoruz. İki ay içinde çalışmalar bitiyor.

-Cephaneliğin taşınması çalışmasında da önemli mesafe kat ettik. Yeni cephaneliğimiz 250 milyon TL’ye şehrimize kazandırılıyor. Türkiye’de akıllı mühimmatların depolanacağı standartta ilk cephanelik Konya’da olacak.

YENİ HABER