KOP İdaresi durumu idare ediyor!

KOP İdaresi durumu idare ediyor!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından darbe ve terör yandaşları bütün kurumlardan ayıklanması için yoğun bir çaba içine girildi. Bazı Kurumlar bu noktada çok yoğun bir çalışma ile görevden almalar ve uzaklaştırmalar gerçekleştirirken bazı kurumlarsa olabildiğince sessiz ve yavaş hareket ediyor.

FETÖ’nün kurumlara adam yerleştirmek için en hareketli dönemlerini yaşadığı yıllardan biri olan 2011 yılında kurulan Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda da sessizlik hakim durumda. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Ancak KOP'ta henüz operasyonlar çerçevesinde açığa alınan bir personel olmadı.

Bunun sebebi olarak KOP idaresinin kendi iç işleyişi içinde kurduğu bir komisyonla, kurum içindeki araştırmayı yapıyor olması kamuoyunda konuşunlar iddialar arasında.  Kurum içerisinde bir kurul/heyet oluşturularak çalışanların durumunun masaya yatırıldığı şeklindeki çalışma şekli, oldukça sorunlu görünüyor. Bu heyetin nasıl ve kimlerden oluşturulduğu, bu heyeti oluşturan isimlerin FETÖ ile bir ilgisinin olup olmadığına dair kurum içinde bir istihbari bilginin yada çalışmanın yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Böyle bir çalışma olmuş olsa bile heyeti oluşturan isimlerin her birinin FETÖ ile bir ilgisi olsa bile kendi arkadaşlarıyla ilgili sağlıklı bilgi verip vermeyeceği kamuoyunda ciddi anlamda merak konusu. Kendi mesai arkadaşlarının açığa alınmasını isteyecek heyettekiler bu nedenle hem şikayetçi hem karar verici konuma getirilmekle büyük bir sorumluluğun altına itilmiş olması da rahatsızlık verici bir diğer konu olarak önümüzde duruyor.

Ayrıca bu heyetin oluşturulması şu çok önemli gerçeği de gösteriyor ki; 17- 25 Aralıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belki binlerce kez uyarmasına rağmen bazı devlet kurumlarında olduğu gibi KOP’ta da bu konu ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamış, 15 Temmuz tarihinden sonra harekete geçilmiş. Ancak buna rağmen geçen 20 günlük sürede bile geç kalan herhangi bir işlem yapmayan kurumlar kamuoyunda büyük tepkilere neden oluyor.

 HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ