Koreli çiftçiler Konya'daki çiftlikte incelemelerde bulundu

Tarım Bakanlığının Gelişmiş alternatif Tarımı araştırma projesi kapsamında başkent Seul’den gelen çiftçi kafilesi, Konya’da bir bahçede incelemelerde bulundu.
Koreli çiftçiler Konya'daki çiftlikte incelemelerde bulundu

Tarım Bakanlığının Gelişmiş alternatif Tarımı araştırma projesi kapsamında çiftçi değişimi ve yerinde eğitimler kapsamında ülkemizde gerçekleştirilen ziyaretlerde Seul’lu 32 çiftçi, Konya’da Mehmet Ali Palabıyık’a ait 16 dekarlık bahçede incelemelerde bulundu.

Konyalı üretici Palabıyık, Koreli çiftçilerin bahçelerini ziyaret etmelerinden dolayı memnuniyetini belirterek, “Tarım Bakanlığımız tarafından düzenlenen bir proje kapsamında Seul şehrinden çiftçilerimizin bahçemizde incelemelerde bulunması ve bilgi paylaşımında bulunmamız bizi mutlu etti. Konya’nın Meram ilçesine bağlı Alakova mahallesinde şeftali, kiraz, vişne, elma, ayva, armut, ceviz, badem, erik ve üzüm cinsinden 750 ağaçlı bahçemizde tarımsal üretim gerçekleştiriyoruz. Bu ürünlerimizide yerel imkanlarla tüketicilerimize ulaştırıyoruz." dedi.

Rehber eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette açıklamalarda bulunan Seul’lu çiftçi Khukan Chai, “Ülkemizdeki tarımın geliştirilmesi için gelişmiş tarım alternatiflerini incelemek için çıktığımız bu güzel etkinlikte Türkiye’de çok çeşitli tarım metotlarını ve yerel teknikleri görme şansı yakaladık. Özellikle Türk çiftçisinin gittiğimiz her etkinlik alanında gösterdiği misafirlik bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bu gibi etkinliklerle farklı alternatifleri yerinde görebiliyoruz.” dedi.

Bahçede incelemelerde bulunan çiftçiler, incelemeler sonrasında hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: