Korgeneral Bekiroğlu'nun derdest edilmesine ilişkin dava

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylarla ilgili davanın duruşması yarına ertelendi - Tanık Atsubay Koyuncu: - "Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nu cezaevinin önüne getirdiler. 'Bu kişiyi
Korgeneral Bekiroğlu'nun derdest edilmesine ilişkin dava

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylarda dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 9'u tutuklu 62 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan Astsubay Cevat Demirkaya ve SEGBİS ile bağlanan sanıklardan Recep Can Koçoğlu'nun savunmasının alınmasının ardından, darbe girişimi gecesi kışlada nöbetçi astsubay olarak görev yapan Ümit Koyuncu'nun tanıklığına başvuruldu.

Koyuncu, tutuklu sanıklardan Arif Yıldırım'ın kendisiyle "tutuklular gelecekmiş" şeklinde konuştuğunu belirterek, "Askerleri uyardım. 'Yanlış yapmayın' dediğim için askerler gelip bana, 'bir manga askerin personel kapısından girdiğini' söylediler. Gittiğimde 2 uzman çavuşu kapıda gördüm. Onlara, 'buraya girişiniz suçtur' dedim. 'Bizi Arif Üsteğmen yolladı, çok üzgünüz' deyip ayrıldılar. Sonra gidip, 'Ümit Başçavuş bizi kovdu' demişler." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi olduğunu saat 22.00 civarında Yüzbaşı Fatih Irmak'ın gelip kendisine "TSK yönetime el koydu" dediğinde öğrendiğini anlatan Koyuncu, "Fatih Irmak bana bunu sesli bir şekilde söyledi. Bunu demeden önce de sürekli, 'tutuklular gelecek' deniyordu. Ben de sürekli araştırıp insanları arıyordum. Araç gelip içinden Fatih Irmak inene kadar darbe girişimi olduğunu bilmiyordum." dedi.

- "Tutuklumuz var, cezaevine kapatmamız lazım"

Sanıklar Mehmet Erol, Mehmet Yorgancı, Fatih Irmak ve Erhan Savur'a, "Bu işten vazgeçin, masum insanlar ölüyor" dediğini aktaran Koyuncu, diğer kişilerin hep telefonda konuştuklarını gördüğünü ve onlarla konuşmadığını söyledi. Cezaevinin kapısını açmasını kendisine Mehmet Erol, Mehmet Yorgancı ve Erhan Savur'un bizzat söylediğini anlatan Koyuncu, Fatih Irmak'ın, "TSK yönetime el koydu" demesinden sonra kendisine, "tutuklumuz var, cezaevine kapatmamız lazım" denildiğini dile getirdi.

Prosedür gereği tutuklanacak kişiyle ilgili müzekkere istendiğini ve bu belgeyi söz konusu kişilerden istediğini anlatan Koyuncu, "(Ne belgesi istiyorsun, darbe olmuş sen belge istiyorsun) dediler. Ben de 'sıkıyönetim mahkemesi vardır o halde, ona da belge lazım' diye konuştum. 'O zaman savcını çağır versinler sana belge' ifadesini kullandılar." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: