Korkutan istatistik; Türkiye’ye yerleşiyorlar

TÜİK’in ekim ayına ilişkin konut satış istatistiklerinin yayımlanmasının ardından korkunç gerçek bir kez daha ortaya çıktı. Yabancıya konut satış istatistiklerinde Antalya ve deniz kenarındaki illerde yabancılara satılan konutların yüzde 90’dan fazlası Ruslar oluşturdu.
Korkutan istatistik; Türkiye’ye yerleşiyorlar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Yabancılara Ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %52,9 azalarak 2 bin 535 oldu. Ekim ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %2,7 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 931 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla 758 konut satışı ile İstanbul ve 294 konut satışı ile Mersin izledi.

Yabancılara yapılan konut satışı, Ekim 2023

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %44,4 azalarak 30 bin 599 oldu. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı. Ekim ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye'den 713 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 235 konut ile İran, 152 konut ile Almanya ve 138 konut ile Ukrayna vatandaşları izledi.

Uyruklara göre en çok konut satışı yapılan 20 ülke, Ekim 2023