Koronavirüs döneminde toplu ulaşımda Konya modeli

Bugün 6. Ve son bölümümüzle Korona sürecinde toplu ulaşım alanında Konya’da yapılan çalışmaların özetlerini tamamlamış olacağım.
Koronavirüs döneminde toplu ulaşımda Konya modeli

Bugün 6. Ve son bölümümüzle Korona sürecinde toplu ulaşım alanında Konya’da yapılan çalışmaların özetlerini tamamlamış olacağım.

1-20200503215147.jpg

HÜKÜMLÜ TAHLİYELERİ 17’İ KÖRÜKLÜ 41 OTOBÜS İLE YAPILDI

Ve yeni bir ulaşım başlığı daha. TBMM’de kabul edilen af yasası ile birlikte Konya açık ve kapalı cezaevlerinden şehir merkezindeki hükümlü tahliyesi için Büyükşehir Belediyemize ait 17 adet körüklü otobüs ve Akşehir, Seydişehir, Ereğli cezaevlerinden şehir merkezine ve diğer tüm ilçelere Belediyemize ait 24 araç ile 650 hükümlünün transferi sağlanıyor.

2-20200503215147.jpg

Burada önemli bir husus, dış göreve giden her araç döndüğünde dezenfekte ediliyor ve kontrolleri yapılıyor. Süreç boyunca temizlik ve hijyenden hiç ödün vermiyoruz.

3-20200503215148.jpg

KONYA MODELİNDEN TÜM BELEDİYELER FAYDALANMALIDIR

Ramazan ayı nedeni ile ek önlemler alınması gerekiyor. Geçmiş yıllarda iftar saatlerinde yolcu sirkülasyonu ile bu yıl yaşanacak sirkülasyon arasında nasıl bir fark oluşacak bilemiyoruz. Önemli olan ön tedbirleri almak. İftar saatlerine yakın olan seferlerin ikameleri şimdiden hazır. İlk güne göre yeniden şekillenecek bir esneklikte planlamalar yapıldı.

4-756.jpg

Ramazan ayının yarısına yaklaştık ve halen ulaşan büyük bir sorun yok. Ulaşımda sıfır sorun mümkün değil derdik ama şu sıralar sıfıra yakın sorunla çalışıyoruz. Sorundan kastım şikayet ve dilekler. Sosyal medyada bazı şikayetler geliyor ama hemen hemen hepsi ya geçici yoğunluk veya teknik arızalardan kaynaklanan gecikmeler.

Mayıs ayı başına kadar yaşadıklarımızı, karşılaştığımız sorunları ve bunların çözüm yollarını kısaca açıklamaya çalıştım. Dediğim gibi burada amacımız, çözmeyi başardığımız bir sorunu yaşayan tüm yerel yönetimlerin bu çalışmadan faydalanmasıdır.

5-407.jpg

KONYA BELEDİYECİLİĞİ ÖRNEKTİR

Konya için yerel yönetimlerin ayrı bir başarı öyküsü vardır. Konya Belediyeciliği adından sıkça söz edilmese de bilinçaltında hep başarılarla hatırlanır. Koronavirüs döneminde toplu ulaşımda yapılan bu düzenlemeler de başarı sayfasında yerini alacaktır.

Belediyecilik bir ekip çalışmasıdır. Bu başarıda emeği bulunan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkürler ediyorum. Koronavirüs sürecini atlatıp Sağlık Bakanımızın “Koronayı Yendik” açıklamasından sonra bu çalışmanın daha gelişmiş şeklini de kaleme almayı arzu ediyorum.

Yazıları yayınlama nezaketi gösteren tüm yerel basınımıza ve ilgi gösteren okuyuculara teşekkür ediyorum.

Sağlıklı nice günlerde birlikte olmak dileğimle, Allah’a emanet olun.

-Bitti-

ahmet-bilgic-001.jpg

Ahmet Bilgiç / Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı