KOSKİ’de kırmızı alarm! Operasyon başladı

Kuraklığın kendini iyice hissettirdiği bu son dönemlerde Konya’nın ilerleyen günlerinde içme suyu problemi yaşamaması için KOSKİ, plan ve projelerini başlattı.
KOSKİ’de kırmızı alarm! Operasyon başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, beraberinde Konya Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte İl binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kuraklıkla ilgili tüm dünyanın büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunun altını çizen Başkan Altay “Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin bölgesinin içme suyu niteliği sorunu var. İçme suyunun kalitesiyle ilgili bazı sorunlar yaşanıyor. Süreci yakından takip ediyorduk ve 25 milyon metreküp suyun Mavi tünel kapsamında Konya’ya gelmesi ve buradan da bu suyun bu ilçelere gitmesi için girişimler başlayacak. Kuraklığın kendini iyi hissettirdiği bu dönemde suyun önemini daha da çok iyi anlıyoruz. Konya’da yaşanan bu kuraklıkla ilgili de şu anda bir su sorunu görünmese de önümüzdeki günler için tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Su tasarrufu çok önemli. Konya’nın su temini kaynaklardan sağlanıyor. Bu kuraklıkta kaynaklardan su sorunu yaşamamak için KOSKİ şu anda yoğun bir çalışma sürdürüyor. Önümüzde olası bir krizin yaşanmaması için şimdiden tüm hazırlıklar başladı” dedi.

KONYA HABER

Etiketler :