Kötü kokutan sığır gemisi limandan ayrıldı

Güney Afrika’nın Cape Town kenti limanına demirleyen ancak kentteki kötü kokudan sorumlu olduğu iddia edilen canlı sığır taşıyan gemi, dün gece limandan ayrıldı. Gemide inceleme yapan yardım kurumu, canlı hayvan taşımadaki zulmü ortaya koydu.
Kötü kokutan sığır gemisi limandan ayrıldı

Güney Afrika’nın en büyük ve en eski hayvan refahı için çalışan sivil toplum kuruluşu NSPCA, Cape Town’daki kötü kokudan sorumlu tuttuğu canlı büyükbaş hayvan taşıyan gemide incemeler yaparak geminin ayrılmasıyla kokunun sona erdiğini ancak canlı hayvan taşımadaki zulmün devam ettiğini açıkladı. Gemide yaptıkları iki günlük inceleme sonucunda açıklama yapan NSPCA, “Gemideki manzaralar korkunçtu; dışkı ve idrar aşırı derecede birikmişti ve hayvanların kendi dışkılarından oluşan barajlarda dinlenmekten başka seçenekleri yoktu.

Hastalıklı ve yaralı hayvanlar da dahil olmak üzere tehlikeye atılmış hayvanlar bulunmuştur. NSPCA gemideki sekiz ineğe insancıl bir şekilde ötenazi uygulamış, diğer inekler ise ölü bulunmuştur” dedi.

kotu-kokutan-sigir-gemisi-limandan-ayrildi.jpg

19 BİN SIĞIR 2 HAFTADIR GEMİDE

Deniz yoluyla canlı hayvan ihracatının, canlı varlıklara gereksiz yere acı çektiren korkunç ve çağdışı bir uygulama olduğunu vurgulayan NSPCA, bu ticaret yönteminin yolculuk sırasında meydana gelen yüksek ölüm oranları da dahil olmak üzere birçok hayvanda acı, ıstırap ve sıkıntıya neden olduğunun altını çizdi. Gemide inceleme yapmak için kendilerine izin veren Güney Afrika hükümetine teşekkür eden NSPCA, 19 bin sığırın iki haftadan fazla bir süre kendi dışkı ve idrarlarından oluşan bir ortamda kaldıklarına dikkat çekti. Yerel basın yoğun kötü kokunun kentin her yerinden hissedildiğini manşetlerine taşıdı.

Kaynak:DHA

Etiketler :