Kriminal inceleme kaçak "kızıl geyik" avcılarını ele verdi

Başkentte denetimler sırasında ele geçirilen bıçak ve balta üzerindeki kan lekelerinin kriminal incelenmesi sonucu kaçak avcıların kızıl geyik avladıkları belirlendi- Koruma altına alınan türler arasındaki kızıl geyiği avlayanlara, 14 bin 881 lira tazmina
Kriminal inceleme kaçak "kızıl geyik" avcılarını ele verdi

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Başkentteki denetimlerde el konulan bıçak ve baltadaki kan lekelerine yönelik kriminal incelemeler neticesinde kaçak avcıların kızıl geyik avladıkları tespit edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Şube Müdürlüğü Beypazarı DKMP Şefliği Av Koruma ve Kontrol ekipleri, 4 kişinin otomobille gece far avı yaptıklarını belirledi.

Ekipler tarafından kaçak avcıların kullandığı otomobilde bulunan takozsuz tüfek, 2 büyük el projektörü ile üzerinde kan lekesi bulunan birer bıçak ve baltaya el konuldu.

Bıçak ve balta üzerindeki kan lekeleri, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi çalışanlarınca kriminal incelemeye alındı. Doku ve kan örneklerinden, zanlıların kaçak olarak kızıl geyik avladıkları tespit edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca koruma altına alınan türlerden olan kızıl geyiği avlayan kişilere, 14 bin 881 lira tazminat ve 2 bin 904 lira idari yaptırım olmak üzere 17 bin 785 lira cezai işlem uygulandı.

Kaynak: