KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Sade’den Öğretmenler Günü mesajı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir mesaj yayımladı.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Sade’den Öğretmenler Günü mesajı

Rektör Sade yayımladığı mesajda ülkemizin geleceği açısından en önemli sermayesi olan insan kaynağının yetiştirilmesinde eğitimin büyük öneme sahip olduğunu, bu sebeple de öğretmenlerimizin ülkemizin gelişmesinde şu ana kadar olduğu gibi, bundan sonra da aktif rol alacağını belirtti.       

 “Öncelikle yarınlarımızı emanet edeceğimiz ve geleceğimizi şekillendirecek kuşakları insan haklarına saygılı, bilimsel düşünme gücü olan, toplumsal duyarlılığa sahip, ahlak ve erdem sahibi bireyler olarak yetiştiren bu ulvi mesleğin mensuplarını saygıyla selamlıyorum. İlim, tarihî geleneğimiz içerisinde her zaman en önemli unsurlardan biri olmuştur.  İlmin taşıyıcısı, öğreticisi olan öğretmenlerimiz de bu sebepten ötürü her zaman baş tacı edilmiştir. Öğretmenlik mesleğinin, tüm toplumsal iş bölümü içerisinde en önemli mesleklerden biri olduğunu düşünüyorum.  Bu sebeple, bu özel günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.” dedi.

“Güçlü bir geleceği tesis edebilmek için ihtiyacımız olan güçlü öğretmenlerdir. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen sevgi, fedakârlık ve gönül mesleğidir. Bu sevgiyi yüreğinde hissedebilenler için de sınırsız bir mutluluk kaynağıdır. Gönlüyle bu işi yapan tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca bu vesileyle tüm akademisyenlerimizin de Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.” ifadelerine yer veren Prof. Dr. Bayram Sade, geleceğin öğretmenlerine de başarı dileklerinde bulundu.