KTO Karatay Üniversitesi yayınları ilklere imza atıyor

KTO Karatay Üniversitesi Yayıncılık ve Yapımcılık İktisadi İşletmesi (KARYAY), KTO Karatay Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayın hayatına devam ediyor.
KTO Karatay Üniversitesi  yayınları ilklere imza atıyor

KTO Karatay Üniversitesi Yayıncılık ve Yapımcılık İktisadi İşletmesi (KARYAY), KTO Karatay Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayın hayatına devam ediyor. İlk olarak, Direniş Karatay adlı romanı okurlarla buluşturan KTO Karatay Üniversitesi Yayınları, sadece akademik alanda değil, kültürel alanda da yayıncılık faaliyetleri göstereceğini kanıtlamıştır. İlki 1996 yılında düzenlenen Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi’nin 2.si, “Günümüzdeki Meseleler” konu başlığı ile KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans Bölümünün öncülüğünde 19 yılın ardından, 2015 yılında yeniden düzenlenmiştir. KTO Karatay Üniversitesi Yayınları da bu etkinlikte sunulan bildirilerin tam metnini hem Arapça ve İngilizce orijinalleri hem de Türkçe çevirileriyle, Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit’in editörlüğünde okurlarla buluşturmuştur.

DÖNDÜREN’İN ‘İSLAM HUKUKUNA GİRİŞ’ KİTABI 2017’DE YAYIN HAYATINA KAZANDIRILDI

İslam hukukunun temellerini okuyucuya sunmayı, okuyucunun hem bu alanda temel oluşturmasını hem de İslam hukukuna dair geniş bir malumat edinmesini amaçlayan Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in “İslam Hukukuna Giriş” kitabı ise 2017 yılında yayın hayatına kazandırılmıştır. Aynı yıl yayımlanan “İslam Dünyasında Vakıflar” kitabında vakıfların tarihine bir iktisat tarihçisi olarak yaklaşan Prof. Dr. Murat Çizakça, İslam dünyasında bir vakıf reformu yapılacaksa bunun ancak vakıflar tarihinin iyi bilinmesiyle mümkün olacağını ileri sürmüştür. Yine Prof. Dr. Murat Çizakça’nın İslam İktisadı ve Finans ders notlarından oluşturulan “İslam Ekonomisi ve Finansına Giriş” kitabı da 2019 yılında okuyucuyla buluşmuştur. Kitapları çeşitli üniversitelerde ders kitabı olarak da okutulan Prof. Dr. Osman Okka’nın “Proje Yönetimi ve Mühendislik Ekonomisi” kitabını 2017 yılında yayımlayan KTO Karatay Üniversitesi Yayınları hem proje yönetiminin hem de mühendislik ekonomisinin ilk kez bir araya getirildiği bu eserle bir ilki daha gerçekleştirmiştir.