KTO Karatay’da öğrencilerin TÜBİTAK başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.
KTO Karatay’da öğrencilerin TÜBİTAK başarısı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencileri 2209-A Programları kapsamında yaptıkları projelerle büyük bir başarıya imza attı. KTO Karataylı öğrencilerin projeleri yüzde 90 oranında kabul edildi. 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile üniversitede öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerinin, üniversitelerinden bir akademik danışman eşliğinde araştırma yapmaları teşvik ediliyor. 2209-A Programı 2022/1. dönem çağrısı kapsamında KTO Karatay Üniversitesi’nden toplam 13 proje desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK’ın üniversite öğrencileri için açtığı projeye başvuran KTO Karataylı öğrenciler, bilimsel anlamda büyük bir başarı elde etti. KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı projelerden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden 10, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’ndan 2 ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 1 olmak üzere toplam 13 proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

kto-karatayda-ogrencilerin-1.jpeg

“ÜNİVERSİTEMİZ, KONYA’DAKİ ÜNİVERSİTELER ARASINDA İLK SIRADA YER ALDI”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “Üniversite olarak TÜBİTAK projelerinde yer almaya oldukça önem veriyor, akademisyen ve öğrencilerimizin proje süreçlerini yakından takip ediyoruz. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 yılı birinci dönemi kapsamında, öğrencilerimizin 13 projesi destek alacak. Başvuruda bulunduğumuz proje sayısına göre değerlendirdiğimizde, proje destek oranının %90 olduğunu görüyoruz. Bu başarının ortaya çıkmasında büyük gayretleri olan öğrencilerimizi, akademik danışmanlarımızı, TEKNOFEST organizasyon ekibimizi, emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

kto-karatayda-ogrencilerin-2-001.jpeg

• HATİCE DURSUN

Etiketler :