KTO Meclisi yine öncülük edecek mi?
Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk Pazartesi sabahı düzenlediği basın toplantısıyla 2016 değerlendirmesini yaptı ve 2017 beklentilerini açıkladı.
Lise tahsilimiz boyunca bile belki de bu kadar çok rakam duymamışlığımızdan sanıyorum, toplantının bitiminde bütün gazeteciler bir ‘Beyin Kargaşası’ yaşadık…
O kargaşa içinde hiçbir gazeteci soru soramadan toplantı bitti?
Toplantıdan önceki soru işaretleri birer soru işareti olarak kalmaya devam etti kısaca…
En çok merak edilen konuların başında bundan önceki referandumda yani 2010’da olduğu gibi bu referandumda da KTO Meclisi tarafından bir ‘Evet’ kararının alınıp alınmayacağı vardı.
Hatırlanacağı üzere o dönem Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, 12 Eylül 2010’da yapılacak referandumda ‘evet‘ oyu kullanmak için Türkiye‘de bir ilki gerçekleştirerek Meclis kararı aldıklarını bildirdi. Oda olarak sivil Anayasa ihtiyacını her platformda dile getirdiklerini söyleyerek, ekonomik kalkınmanın kaliteli demokrasiyle birlikte sağlanacağına inandıklarını ifade eden Üzülmez, bu nedenle KTO Meclisi‘nde Anayasa değişikliğinin desteklenmesi yönünde karar aldıklarını belirtmişti.
Bu önemli desteğin karşılığını ilk genel seçimde Konya’dan milletvekili seçilerek almıştı Hüseyin Üzülmez…
…
KTO Meclisinin bu noktada yine bir adım atıp Anayasa değişikliği ile ilgili bir karar alıp almayacağı noktasında bilgilenemedik…
Ya da en azından böyle bir düşünce ya da çalışma olup olmadığını…
Artık zaman gösterecek!
…
Diğer soru işareti ise ekonomi hedefler noktasındaydı…
6 yıl önce 1.1 milyar dolar olan ihracatı, 2016’da 1.3 milyar’a çıkarmış ve 2017 içinde 1.5 milyar dolar hedeflemişiz…
Nedenleri, faktörleri bir tarafa; ‘Bu hızla gidersek 15 milyar dolar hedefini kaç yılda tuttururuz’
Hesaplamak için benim matematiğim yetmiyor…
Ama Allah’tan bunu öğrenmek için daha çok uzun bir zamanımız var…
…
İki yıllık gazetecilik hayatımda gördüğüm en kalabalık basın toplantısında bu kadar önemli bir konuda soru soramayışımız bizim beceriksizliğimizin yanı sıra Başkan Öztürk’ün de becerisiydi tabi…
En önemli nedeni ise aslında Selçuk Öztürk’ün dersine olabildiğince iyi çalışmış olması…
Ve birde ekonomiye olan hakimiyeti kadar siyasete de olan yeteneği tabi…
…
Bir de şunu yapmasalar;
Konya Markalaşmada Türkiye’de 7. Sırada, ihracatçı firma sayısında 6. Sırada, En fazla ihracat yapan 10. Sırada, firma sayısı bakımından bilmem kaçıncı…
Bunu övünmek için mi söylüyorlar bilmiyorum belki ama Konya nüfus olarak bu aralıkta zaten… Sıralamada daha yukarılarda olsaydı övünebilirdik…
Bunlar övünülecek rakamlar değil…
En azından şimdilik…
Tıpkı Türkiye’nin en büyük topraklarına sahip olduğumuz için bir çok tarım ürününde birinci olduğumuz için övünmek kadar gereksiz…
…