“Kuaförlerde hijyen önemli”

Hijyensiz koşullarda yapılan saç kesimlerinin, birçok hastalığa sebep olabileceğini aktaran Kuaför İbrahim Kurşuner, “Kuaförlerde hijyen çok önemli. Eğer dikkat edilmezse ve gerekli sterilizasyonlar yapılmazsa birçok hastalık bulaşabilir” dedi.
“Kuaförlerde hijyen önemli”

Günümüzde kadın ve erkeklerin bakım yaptırmak için saatlerini geçirdiği kuaförler, ölümcül hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Ortak kullanılan cımbız, manikür aletleri, fırça ve saç şekillendiricileri sterilize edilmezse mantar enfeksiyonundan, Hepatit B, C ve AIDS gibi hastalıklara yol açabiliyor. Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların kişisel hijyenlerine, kullanılan malzeme ve çalışma aletlerinin dezenfeksiyon ve sterilizasyonuna, çalışma ortamının temizliğine azami özen göstermeleri gerekir.  Hijyenin insan sağlığı açısında önemli olduğuna vurgu yapan Kuaför Bilal ekibinden İbrahim Kurşuner, “Özellikle vatandaşlarımızın sık kullandığı ve bakım yaptırdığı kuaförlerde hijyen en önemli faktör olmalı. Hijyensiz koşullarda yapılan bakımlar veya tıraşlar, kuaföre gelen müşteriler için birçok hastalığa sebep olabilir. Bu bağlamda çalıştığımız ortamı ve kullandığımız malzemeleri hijyenik tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Saç kesiminde kullandığımız aletleri ve ekipmanları, kesim sonrasında kesinlikle yıkıyoruz. Genel olarak ise her sabah sterilizasyon makinesi ile ekipmanlarımızı 30 dakika boyunca 120 derecelik ısıya maruz bırakıyoruz. Böyle gözle görülmeyen bakteri ve mikroplar da ölüyor” diye konuştu.

2-020.JPG

HAVLULAR HASTALIK SAÇIYOR

Havlulardan bulaşabilecek küf, mantar ve bakteriler için dikkat ettiklerini aktaran Kurşuner, “Özellikle nemli bırakılan havlular küf, mantar ve bakteriler için üreme ortamıdır. Eğer dikkat edilmezse mantar ve göz enfeksiyonlarına yol açma riski mevcut. Bu konuda da her akşam 60 derecede havlularımızı yıkarız. Hem dezenfekte etmek için hem de hoş bir koku ve kabarıklık bırakması için makinede çeşitli yumuşatıcılar da kullanırız. Ayrıca kişiye özel bakım ve tıraş setlerimizde olabiliyor. Müşterimizin havlusu, kesim tarağı ve penuarı gibi malzemeleri kendine özel oluyor. Yine bu ekipmanlar kesim sonrası temizlenerek kaldırılıyor” şeklinde konuştu.

3-020.JPG

“KİŞİYE ÖZEL ŞAMPUAN KULLANIYORUZ”

Şampuanları kişiye özel kullandıklarının altını çizen Kurşuer, “Müşterilerimiz evinde hangi şampuanı kullanıyorsa kuaförümüzde de aynı şampuandan kullanıyoruz ki saçları zarar görmesin. Çünkü saçlar çok hassas oluyor. Şampuan değişimi hem kepek hem de saç dökülmesi yapabiliyor. Bunlarında önüne geçmek için kişiye özel şampuan kullanıyoruz. Cilt bakımı ise kişiden kişiye değişiyor. Cildi geniş gözenekli insanların cildi daha problemli olduğu için deri altı toksit maddelerini temizlemek için buhar kullanıyoruz. Gözenekleri temizledikten sonra cildi sıkılaştırmak için maske ve tonikler kullanıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

4-018.JPG

5-013.JPG