Kulüpler Birliği'nden "küme düşme kaldırılsın" talebi

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından, tüm kulüplerin küme düşme olmaması konusunda anlaştığını ve vakfın federasyona tavsiye kararı vereceğini açıkladı.
Kulüpler Birliği'nden "küme düşme kaldırılsın" talebi

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Küme düşmeme konusunda tüm kulüplerin ortak görüşte olduğunu dile getiren Sepil, harcama limitleriyle ilgili de ''Federasyonun getirdiği harcama limitlerinin kulüplerin ihtiyacını karşılaşamadığı görüşüne vardık.'' dedi.

Küme düşme yorumu

''Birçok konu başlığı vardı. Bu sene lig tamamlandı ve 3 kulüp düştü. Son iki ay içinde bu kulüplerimizin müracaatı vardı. Bu sürecin haksız rekabeti, zor rekabeti oluşturacağını bu sene liglerden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili talepleri vardı. O zaman TFF bu talebi kabul etmedi,. Ligleri tamamladık. Bu kulüpler, son 3 sırada tamamlayan Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü ligden düşmenin kaldırılması talebi ile geldiler. Kulüplerin tamamının bu konuda ortak düşündüğü, bunun kabul edilebileceğini düşünüyoruz. TFF'ye tavsiye alması konusunda ortak bir görüş oluştu. Tavsiye kararımızı TFF'ye ileteceğiz"

Yabancı kuralı açıklaması

"Biz her zaman yayıncı kuruluş ile yapılan görüşmelere hazırız ama ortada mevcut bir kontrat olduğunu ve uygulanması gerektiğini tekrar federasyona hatırlatacağız. Üçüncü olarak bugün yabancı futbolcu konusunu görüştük. Bu karar alınmadan kulüplerle bir son istişare yapılmasını tavsiye ettik. Biz kulüpler olarak ortak tavır alabiliyoruz. Kulüplerin burada çok doğal olarak değişik tavırları var. Bugün 18 kulüp olarak bu yapılan çok hızlı yapılmıştır, bu sene yapılmasının faydası yoktur ve ekonomilerde yara açacaktır görüşünde birleştik. Biz şunu teklif ediyoruz, bu işi 1 yıl erteleyelim. Bu kadar hızlı alınan kararın yararı yoktur ve zarar verecektir"

 ''Federasyonun getirdiği harcama limitlerinin kulüplerin ihtiyacını karşılaşamıyor''

''Dördüncü konumuz harcama limitleri. Bu konuyla ilgili de federasyonumuz ile 1.5 senedir devam eden bir süreç var. İlk uygulamada da kulüpler olarak değişik görüşler oluştu. Federasyon ve kulüpler arasında görüş ayrılıkları vardı. Bugün yaptığımız görüşmede şu anki federasyonun getirdiği harcama limitlerinin kulüplerin ihtiyacını karşılaşamadığı görüşüne vardık. 18 kulüp, tekrar federasyona gidip bu konuyla ilgili endişelerimizi ileteceğiz. En yakın zamanda gidecek ve teklifleri görüşeceğiz"