Kündekâri sanatını objektife yansıttılar

Belgesel fotoğraf çalışmaları ile unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ve bu mesleklerin ustalarını kitaplaştırmaya devam eden fotoğraf sanatçıları son çalışmada kündekâri sanatını tema olarak belirledi. Bundan önce bıçakçı, testici ve terzi ustalarını çalışan fotoğrafçılar Konyalı Kündekâr Ahmet Yılçay Ustayı foto-röportaj tekniğiyle görsel bir hikâye olarak anlattı.
Kündekâri sanatını objektife yansıttılar

Fotoğraf sanatçıları Muzaffer Temel, Kerim Arı, Cengiz Teksoy ve Hakan Bahçeci, çekimleri yaklaşık bir yıl süren çalışma sonunda Türk İslam sanatlarının önemli şubelerinden biri olan ahşap sanatını çekerek belgesel çalışma haline getirdi.

Ahmet Yılçay’ın imalathanesinde süren çekimlerde hem zanaatın aşamaları hem de Ahmet Ustanın hayat hikâyesiyle birlikte esnaflığı fotoğrafın güçlü diliyle anlatıldı.

kundekari-sanatini-objektife-yansittilar.jpeg

MİRASA SAHİP ÇIKTILAR

Fotoğraf Sanatçısı Kerim Arı, ekip arkadaşları ile birlikte “Emeğin Öyküsü” serisinde dördüncü foto-röportaj çalışmasını böyle kadim bir mesleğe ayırdıkları için bilhassa mutlu olduklarını ifade ederken, Cengiz Teksoy’da unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin değerli birer miras olduklarına ve kültürel birikim için fotoğrafın önemli bir vasıta olduğuna vurgu yaptı.

kundekari-sanatini-objektife-yansittilar-001.jpeg

ÇALIŞMA KONESOB TARAFINDAN YAYIMLANDI

Çalışma, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yayına hazırlanıp yayımlandı. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, bilhassa zanaatkâr ve sanatkâr ustaların kendileri için çok kıymetli ve özel olduğunu belirtirken, Ahmet Usta gibi değerli esnafların takdir edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Hazırlanan eser, Ahmet Yılçay’ın dükkânında KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve fotoğraf sanatçılarının da bulunduğu görüşmede ustaya sunuldu. Başkan Muharrem Karabacak, Ahilik Sancağının bir örneğini günün hatırasına Ustaya takdim etti. Eseri inceleyen Ahmet Usta ve çırakları, böyle bir çalışmada bulunmaktan ve bu sanatın anlatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

kundekari-sanatini-objektife-yansittilar-002.jpeg

Kaynak:HABER MERKEZİ