Kasım Göçer

Kasım Göçer

Kupa maçı deyip geçmeyin!

Kupa maçı deyip geçmeyin!

                Türkiye Kupası maçlarının ilk turları sürprize açık maçlardır. Hatırlarsanız, Konyaspor’u çalıştırdığı dönemde Rıza Çalımbay’ın görevden alınmasına götüren süreç Konyaspor’un kupada Kahramanmaraşspor’a 3-0 mağlup olmasıyla başlamıştı. İlhan Palut’un Hatayspor macerasını noktalayan maç da bir kupa maçı, Hatayspor’un Siirt İl Özel İdarespor’a 1-0 kaybettiği maç olmuştu. Yani kupa maçı deyip geçmeyin, alt lig takımlarının galibiyetleri süper lig takımları için oldukça rencide edici olabiliyor.

KONYASPOR HATA YAPMADI

                Türkiye Kupası maçları Vanspor gibi takımların oyuncuları için kendilerini gösterebilecekleri, belki de iyi bir performans ile scoutların takibine takılabilecekleri, sürpriz bir sonuçla gündem olabilecekleri tam bir fırsat ve vitrin maçı olabiliyor. Çoğu zaman alt lig takımlarının oyuncuları canlarını dişine takarak oynuyorlar. Ancak Konyaspor, Vanspor karşısında yedek ağırlıklı başladığı kadrosuyla etkili bir futbol oynamasa bile sonradan oyuna giren oyuncuların fark yaratmasıyla rakibinin bir sürprize imza atmasına da izin vermedi.

YEDEKLER BAL YAPMAZ ARI GİBİYDİ

                Vanspor karşısındaki Konyaspor’un yedek oyuncuları bekleneni veremedi. Oyun hakimiyeti Konyaspor’da olmasına rağmen rakibi sürekli göbekten zorlamaları, kanat ataklarının yetersiz, kenar ortalarının etkisiz oluşu, rakip yay çizgisi önündeki pas tercihleri ve kalitesinin kötü oluşu, pas trafiğinin oldukça yavaş olması, dönen topları almak, rakibi baskı altına almak için anında baskı yapılmayışı, Konyaspor’un ilk 45 dakikada  topa sahip olmasına rağmen rakip kalede pozisyon bulmakta verimsiz bir görüntü çizmesine sebep oldu. Özellikle büyük ümitler beslenen Ahmet Karademir süper lig maçlarında formaya aday bir görüntü çizemedi. Ahmet Hassan oldukça demoralize görünüyor. Mental olarak kendini yükseltmesi gerekli. Rahmanoviç zayıf rakip karşısında bile rolünün gereklerini yerine getiremedi.

YILIN FAIR PLAY ÖDÜLÜNE ADAY HAREKET

               İlk yarıda belki de uzun yıllar hafızalarda kalacak bir olay yaşandı. Konyaspor’da Oğulcan sakatlanınca Vansporlu oyuncular topu bıraktı. Durumun farkında olmayan Ahmet Karademir oyunu devam ettirdi, Rahmanoviç’e aktardığı top Vansporlu oyuncuların kendi kalesine attığı golle sonuçlanınca Konyaspor kalesini Vansporlu oyunculara açtı. Konyasporlu oyuncular topa müdahale etmedi ve Vanspor’un eşitlik golünü atmasına izin verdiler. Muhtemelen bu sezonun fair play ödülü bu centilmence davranışı  sebebiyle Konyaspor’a gelecek. Konyaspor kendine yakışanı yaptı.

                SİHİRLİ DEĞNEK ETKİSİ

                Oğulcan sakatlanıp çıkınca İlhan Palut defansif bir orta saha oyuncusuna ihtiyaç hissetmedi. Endri Çekiçi’yi oyuna alarak ortada sahada üç ofansif oyuncu ile devam etti. Endri çok fazla top ezdi. Asıl oyuna dokunan değişikler Serdar Gürler ve Abdülkerim’in oyuna girmesi oldu. İkinci golde Abdülkerim öyle bir ara pas çıkardı ki benim diyen 10 numaraların bile  atamayacağı kalitede bir pastı. Alper bu pası iyi değerlendirip Konyaspor’u gerçek anlamda öne geçirdi. Alper maç genelinde her an göreve hazır bir görüntü çizdi. Serdar Gürler ise tam bir 10 numara gibi çalımlarla Rahmanoviç’e golü attırdı. Futbol bir sanatsa Serdar Gürler’in çalımlarına tek kelimeyle mükemmel bir sanat eseri diyebiliriz. Abdülkerim ve Serdar oyunun seyrini değiştirdi. Her iki oyuncunun birer topu da direkten döndü. Karşılaşma 3-1 olduktan sonra Konyaspor farkı daha da artırabilecek pozisyonları bulurken kaleci Aydın karşılaşmanın farka gitmesini önledi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR